Συνέχεια στην πτώση δίνει σήμερα η Wall Street, μετά τη χθεσινή βουτιά, με τους επενδυτές να εμφανίζουν έντονη ευαισθησία σε κάθε στοιχείο που ανακοινώνεται και μπορεί να επηρεάσει την κατεύθυνση της πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,23% στις 33.868 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,59% στις 3.975 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,08% στις 11.119 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ήπια πτωτικά

Με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία από τον δείκτη ISM Services για τον Νοέμβριο, τα οποία εξετάζουν το επίπεδο αγορών των κατασκευαστών ως μέτρο για την υγεία της ευρύτερης οικονομίας, πίεσαν τη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς αναζωπύρωσε τους φόβους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο για να μειώσει τον πληθωρισμό.

Η Wall Street αναμένει σε μεγάλο βαθμό μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, αλλά παραμένει σε διχογνωμία σχετικά με το πόσο καιρό θα πρέπει να διαρκέσει η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, ιδίως δεδομένων των τελευταίων στοιχείων.

Παρά το σκηνικό αυτό, οι αγορές θα μπορούσαν να κινηθούν ακόμη υψηλότερα τους επόμενους μήνες, παρόλο που η επιβράδυνση της ανάπτυξης και τα υψηλότερα επιτόκια θα παραμείνουν ακόμη και στο νέο έτος, έγραψε ο Jason Draho, της UBS.

«Ένα ράλι στο τέλος του έτους μπορεί ακόμη να είναι στα σκαριά, αν και οι επενδυτές είναι πιθανό να παραμείνουν επιφυλακτικοί μέχρι να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου στις 13 Δεκεμβρίου και να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της FOMC στις 14», ανέφερε. «Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, η δυναμική θα μπορούσε να συνεχιστεί».

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο συνέδριο της Goldman Sachs, όπου οι επικεφαλής των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών μιλούν για την οικονομία. Μέχρι τώρα το κλίμα που μεταφέρεται είναι επιφυλακτικό, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, David Solomon, να χαρακτηρίζει ως ανησυχητικό το περιβάλλον της οικονομίας. Επίσης, ο ομόλογός του στην JP Morgan, Jamie Dimon, προειδοποίησε για ύφεση στις ΗΠΑ το 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street