Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου στους περισσότερους τίτλους εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χωρίς να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο προσπαθεί να κρατήσει τις στηρίξεις κόντρα στους πωλητές. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,12% στις 904,34 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 26 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Από το χθεσινό κλείσιμο, όταν και οι πωλητές απείλησαν, χωρίς να καταφέρουν, τις 900 μονάδες, το ΧΑ έχει δώσει το μήνυμα ότι διαθέτει τις δυνάμεις να υπερασπιστεί το κρίσιμο αυτό επίπεδο. Ωστόσο, μέχρι να εκδηλώσει μια αντίδραση φαίνεται ότι απέχει, αν και οι περισσότεροι αναλυτές μεταφράζουν ως θετική εξέλιξη την αντοχή που δείχνει η αγορά στις στηρίξεις.

Βέβαια, εκεί που ο γενικός δείκτης έβλεπε προ ημερών τη ζώνη των 930 μονάδων, πλέον δεν έχει προστεθεί κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, η οποία, σύμφωνα με την Trader24, το ΧΑ έχει καλές πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου, εντός ενός πολύ αξιόλογου θετικού momentum. Η μακροπρόθεσμη τάση έχει μείνει ανέπαφη και οδηγεί στη ζώνη των 1.000 μονάδων ως υψηλά 8ετίας και πυλώνα ψυχολογίας. Σε κάθε περίπτωση, οι 880 μονάδες συνιστούν το ασφαλές στοπ για τις αγοραστικές θέσεις.

Οι δείκτες

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Motor Oil και ΟΤΕ ηγούνται του θετικού προσήμου, ενώ θετικά συμβάλουν και οι Jumbo, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, η Eurobank χάνει 2,05%, με τις Quest, Alpha Bank, Σαράντη και Εθνική να πιέζονται. Σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, Coca Cola, ΟΛΠ και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους