Στη διελκυστίνδα των τραπεζικών πιέσεων βρέθηκε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως κατάφερε να κρατήσει τις στηρίξεις του, με τη βοήθεια του ενεργειακού, αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 904,09 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 67 εκατ. ευρώ.

Αν και προσπάθησε να κινηθεί προς τη ζώνη των 910 μονάδων, τελικά οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο μετά τα μισά της συνεδρίασης, συγκράτησαν την αγορά πάνω στις στηρίξεις. Μάλιστα, λίγο έλειψε να δοκιμαστούν και πάλι οι 900 μονάδες, με τη νευρικότητα και τη μεταβλητότητα να είναι έκδηλες.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της Wall Street

Πάντως, χωρίς να αναλάβει περαιτέρω ρίσκο, και με δεδομένο το χθεσινό κλείσιμο, όταν και οι πωλητές απείλησαν, χωρίς να καταφέρουν, τις 900 μονάδες, το ΧΑ έχει δώσει το μήνυμα ότι διαθέτει τις δυνάμεις να υπερασπιστεί το κρίσιμο αυτό επίπεδο. Ωστόσο, μέχρι να εκδηλώσει μια αντίδραση φαίνεται ότι απέχει, αν και οι περισσότεροι αναλυτές μεταφράζουν ως θετική εξέλιξη την αντοχή που δείχνει η αγορά στις στηρίξεις.

Το βλέμμα στις συνεδριάσεις Fed και ΕΚΤ

Πάντως, οι εστίες ανησυχίας δεν έλειψαν ούτε και σήμερα, καθώς το κλίμα διεθνώς δεν είναι και τόσο υποστηρικτικό, με το βλέμμα όλων να βρίσκεται στις συνεδριάσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα. Το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι εάν θα αυξήσουν τα επιτόκιο, καθώς αυτό είναι βέβαιο, αλλά το πόσο θα τα αυξήσουν, επηρεάζοντας μια σειρά από κλάδους της οικονομίας.

Έτσι, εκεί που ο γενικός δείκτης έβλεπε προ ημερών τη ζώνη των 930 μονάδων, πλέον δεν έχει προστεθεί κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, η οποία, σύμφωνα με την Trader24, το ΧΑ έχει καλές πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου, εντός ενός πολύ αξιόλογου θετικού momentum. Η μακροπρόθεσμη τάση έχει μείνει ανέπαφη και οδηγεί στη ζώνη των 1.000 μονάδων ως υψηλά 8ετίας και πυλώνα ψυχολογίας. Σε κάθε περίπτωση, οι 880 μονάδες συνιστούν το ασφαλές στοπ για τις αγοραστικές θέσεις.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Motor Oil και Ελλάκτωρ «έβαλαν πλάτη» με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ. Από την άλλη, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 2,70%, με τις Eurobank, Coca Cola, Σαράντη, Λάμδα, Βιοχάλκο, Aegean και Quest να κλείνουν με σημαντικές απώλειες. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν Εθνική, Τιτάν και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες