Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικοί δείκτες σήμερα, καθώς από τη μία επηρεάστηκαν από τη μεγάλη πτώση της Wall Street, ενώ η χαλάρωση των κανόνων έναντι της Covid 19 εξακολουθούν να παρέχουν στηρίξεις.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,75%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να χάνει κατά 2,04% – παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο χαλάρωσε ορισμένες απαιτήσεις για τα τεστ Covid στην πόλη. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα έκλεισε κλασματικά υψηλότερα στις 3.212,53 μονάδες και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,667% στις 11.398,82 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,47% στις 7.291,30 μονάδες, μετά την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 0,24% στις 27.885,87 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,12% στις 1.950,22 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε πτώση 1,08% στις 2.393,16 μονάδες.

Αυστραλία

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,1%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη αύξηση της κεντρικής τράπεζας κατά ένα τέταρτο της μονάδας και η όγδοη αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Αυστραλία υποχώρησε ελαφρώς τον Οκτώβριο στο 6,9%, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πάνω από τον στόχο της RBA για 2% έως 3%.

Στο μεταξύ, η Morgan Stanley συστήνει αγορές στις κινεζικές μετοχές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς η χώρα ξεκινά μια “σαφή πορεία προς την επαναλειτουργία” μετά την πανδημία του Covid 19.

“Βλέπουμε μια απότομη άνοδο από εδώ και πέρα μετά την ακραία υποαπόδοση των δύο τελευταίων ετών”, δήλωσε η τράπεζα, αν και προειδοποίησε ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη “θα είναι ανώμαλος”.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχή μήνα αύξησης από τότε που σημειώθηκε πτώση 0,5% τον Μάιο. Η μέτρηση για τον Οκτώβριο ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη, καθώς οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές