Στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και στην περιφερειακή συνεργασία αναφέρθηκε ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο 22ο Οικονομικό Φόρουμ Βελιγραδίου (BEF).

Η προώθηση των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της διασυνδεσιμότητας, της διαχείρισης υγρών αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος βρέθηκε στο επίκεντρο της τοποθέτησης του κ. Σμυρλή.

Επίσης, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας ανέλυσε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας για την ομαλή ανάπτυξη των χωρών της περιοχής υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Σμυρλής τόνισε ότι στη νέα κατάσταση πραγμάτων ο ρόλος της Ελλάδας και της Σερβίας είναι κομβικός για το σύνολο των Βαλκανίων. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η συνεργασία στον τομέα της διασυνδεσιμότητας και της ενέργειας μπορεί να λειτουργήσει ως «όχημα» για την ανάπτυξη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τέλος, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας συναντήθηκε στο Βελιγράδι και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Σερβία και είχε την ευκαιρία να εξετάσει μαζί τους την αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν, ώστε να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία