Μήνυση εναντίον της Apple Inc. υπέβαλαν δύο γυναίκες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι συσκευές AirTag, διευκολύνουν τους «πρώην συντρόφους» να παρακολουθούν και να τρομοκρατούν τα θύματα.

Οι φθηνές αυτές συσκευές, περίπου στο μέγεθος ενός κέρματος μισού δολαρίου, τοποθετούνται σε προσωπικά αντικείμενα, όπως σακίδια ή κλειδιά, για να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες να τα εντοπίσουν σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Ωστόσο, οι υποστηρικτές του απορρήτου έχουν προειδοποιήσει – και οι αστυνομικές αναφορές έχουν επαληθεύσει – ότι τα AirTag μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς τη συναίνεσή τους.

Διαβάστε επίσης – «Κακά μαντάτα» για την Apple: Έως και 20 εκατ. λιγότερες πωλήσεις iPhone

Φόνοι και παρενοχλήσεις

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ένας πρώην φίλος μιας από τις γυναίκες που κατέθεσαν τη μήνυση προσάρμοσε ένα AirTag στον τροχό του αυτοκινήτου της και κατάφερε να ανακαλύψει πού είχε μετακομίσει για να αποφύγει την παρενόχλησή του. Αναφέρεται επίσης, ότι σε κάποιες περιπτώσεις η παρακολούθηση μέσω των AirTags οδήγησε σε φόνο.

Διαβάστε επίσης: Προσαρμογές στην παραγωγή του iPhone 14 λόγω χαμηλής ζήτησης

Επίσης, ένας πρώην φίλος χρησιμοποίησε τη συσκευή για να εντοπίσει και να πυροβολήσει μια γυναίκα στο Akron του Οχάιο. Σε ένα άλλο, μια γυναίκα στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα, έκρυψε ένα AirTag στο αυτοκίνητο του πρώην φίλου της, τον ακολούθησε σε ένα μπαρ και τον χτύπησε με το αυτοκίνητο.

«Αξιόπιστο»

Η Apple διαφήμισε το AirTag ως «αξιόπιστο» όταν κυκλοφόρησε τη συσκευή τον Απρίλιο του 2021. Περιλάμβανε ειδοποιήσεις για την ενημέρωση των χρηστών συσκευών Apple, όπως iPhone και MacBook, εάν υπήρχε AirTag εντός εμβέλειας Bluetooth (περίπου 30 πόδια ή 9 μέτρα ) για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από συνεχείς καταγγελίες από τους υποστηρικτές του απορρήτου, η εταιρεία αναβάθμισε τις διασφαλίσεις νωρίτερα αυτό το έτος, μειώνοντας τον χρόνο για ειδοποιήσεις και ενημερώνοντας επίσης τους χρήστες συσκευών της Apple όταν μια AirTag που δεν ήταν καταχωρημένη σε αυτούς ήταν «Moving With You», όπως αυτή που ήταν συνδεδεμένη με το κάτω μέρος του αυτοκινήτου ενός χρήστη. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης μια εφαρμογή για χρήστες Android που τους επιτρέπει να σαρώνουν ώστε να εντοπίζουν τα AirTags γύρω τους.

Αλλά αυτό δεν έχει εκτονώσει τις ανησυχίες σχετικά με τις συσκευές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία