Η νέα σειρά iPhone 14 της Apple δείχνει να μην επιβεβαιώνει τις αρχικές προβλέψεις καθώς η ζήτηση που παρατηρείται δεν είναι αυτή που ανέμενε η κατασκευάστρια εταιρεία. Έτσι, στο αρχηγείο της Apple, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, αποφάσισαν ότι πρέπει να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των στόχων παραγωγής που είχαν τεθεί, περικόπτοντας τις πρόσθετες παραγγελίες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple παρήγαγε περίπου 90 εκατομμύρια συσκευές το β’ εξάμηνο του 2021. Καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις για το iPhone 14 ήταν εξαιρετικά αισιόδοξες, η εταιρεία είχε ζητήσει από τους συνεργάτες της να κατασκευάσουν περίπου 6 εκατομμύρια συσκευές παραπάνω για το β’ εξάμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το iPhone 14 Pro Max

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται ότι οι αρχικές προ-παραγγελίες της σειράς οδήγησαν την αμερικανική εταιρεία να αναδιπλωθεί και να ζητήσει την επιστροφή της παραγωγής στα περυσινά επίπεδα.

Στον απόηχο του δημοσιεύματος, η μετοχή της Apple πέφτει σήμερα κατά 2,5% προσυνεδριακά.

Η υπεροχή των Pro μοντέλων

To iPhone 14 θεωρήθηκε μία αναβάθμιση στα σημεία του περυσινού iPhone 13 ενώ από την τριάδα της σειράς μόνο το iPhone 14 Pro αναβαθμίστηκε ουσιαστικά. Έτσι, η εταιρεία, σύμφωνα με το Bloomberg, «βλέπει» υψηλή ζήτηση μόνο για τα Pro μοντέλα και μοιραία δίνει έμφαση στην παραγωγή των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιες χώρες ακριβαίνουν εφαρμογές και αγορές μέσω App Store

Αξιοσημείωτο είναι ότι η νέα προσθήκη στη σειρά, το iPhone 14 Plus, θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο διεθνώς από τον επόμενο μήνα. Προφανώς η ανταπόκριση του κοινού για τη συγκεκριμένη έκδοση θα φανεί μερικές εβδομάδες μετά τη γενική διαθεσιμότητά του.

Χαμηλή ζήτηση

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ιστοσελίδα ITHome ανέφερε ότι η Apple ζήτησε από την Foxconn (τον κύριο υπό-κατασκευαστή της) να απενεργοποιήσει κάποιες από τις γραμμές παραγωγής για το iPhone 14 λόγω χαμηλής ζήτησης. Στις αρχές του μήνα ο αναλυτής Ming Chi-Kuo που ειδικεύεται σε θέματα της Apple ανέφερε ότι η Apple πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή των μοντέλων Pro λόγω της αυξανόμενης ζήτησής τους σε σχέση με το απλό μοντέλο.

Μεταφορά της παραγωγής στην Ινδία

Αυτή την εβδομάδα η Apple ξεκίνησε επίσης την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία σε μία προσπάθεια να απεξαρτηθεί από τις γραμμές παραγωγής που είναι εγκατεστημένες στην Κίνα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία παράγει το τελευταίο της μοντέλο iPhone στη συγκεκριμένη χώρα, τόσο κοντά στο επίσημο λανσάρισμά τους. Για παράδειγμα, η παραγωγή του περυσινού iPhone 13 ξεκίνησε στην Ινδία μόλις τον περασμένο Απρίλιο.

Πρόσφατη ανάλυση της JP Morgan ανέφερε ότι η Apple θέλει την μεταφορά του 25% της συνολικής της παραγωγής στην Ινδία έως το 2025. Στα ινδικά εργοστάσια θα κατασκευάζονται αρχικά μόνο τα iPhone 14 και 14 Plus και θα καλύπτουν μόνο το 5% των συνολικών αναγκών παραγωγής της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία