Σταθερά ανοδικά, αλλά χωρίς και σήμερα να κάνει τη μεγάλη διαφορά, κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις περισσότερες δυνάμεις να αναλώνονται στη διατήρηση των 910 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,42% στις 914,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μπορεί να μην έχει κάνει μεγάλες κινήσεις, αλλά το ΧΑ έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» 10 μονάδων από τις στηρίξεις του, αναμένοντας εκείνον τον καταλύτη που θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις αγοραστικές κινήσεις. Βέβαια, αυτός ίσως καθυστερήσει, ή σε κάθε περίπτωση δώσει τη θέση του σε μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα, ενόψει αφενός των προτάσεων των τραπεζών για τη στήριξη των νοικοκυριών και αφετέρου της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα.

Έτσι, το σενάριο μιας πλάγιας κίνησης μέχρι να δούμε νέα δεδομένα είναι αυτό που έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες, καθώς εκτός από τις ανακοινώσεις για τα επιτόκια και την πολιτική των τραπεζών, το πιο σημαντικό ημερομηνιακό σημείο είναι η 16η Δεκεμβρίου που έχουμε και την μεγάλη λήξη των παραγώγων. Στο ιδανικό σενάριο είναι ο γενικός δείκτης να επαναπροσεγγίσει τις 930 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΑΔΜΗΕ κερδίζει 2,37%, με τις Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Jumbo, Eurobank, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Τιτάν, Λάμδα, Μυτιληναίος, Aegean, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και ΓΕΚ Τέρνα να κινούνται επίσης θετικά. Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει απώλειες 1,29%, με τις Ελλάκτωρ, Εθνική, Coca Cola, Quest και Motor Oil να κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών