Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή νευρικότητα, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον τραπεζικό κλάδο να δείχνει ότι μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις και να επιστρέψει στην ανοδική τροχιά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,63% στις 916,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές έδειχναν σημάδια αντίδρασης, μετά από τρεις ημέρες πτώσης που τροφοδοτήθηκε κυρίως από τις πιέσεις που άσκησε η κυβέρνηση για αλλαγές στην πολιτική των επιτοκίων του κλάδου. Σήμερα, δείχνει να μπορεί να εκδηλώσει μια αντίδραση που θα οδηγήσει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα, και σε κάθε περίπτωση αρκετές μονάδες πάνω από την κρίσιμη ζώνη των 900 μονάδων.

Επίδοση

Πάντως η εγχώρια αγορά, παρά το πισωγύρισμα που έκανε τις προηγούμενες ημέρες, έχει σαφώς καλύτερη επίδοση από τους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι παραμένουν όμηροι της αναμονής των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών την ερχόμενη εβδομάδα. Το κλίμα παραμένει επιφυλακτικό, με αρκετές αντίστοιχες εντολές να περνούν και στη Λ. Αθηνών.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς και Alpha Bank ξεχωρίζουν με το +2,43% και +2,23% που καταγράφουν, ενώ θετικά κινούνται οι ΔΕΗ, Titan, Εθνική, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Quest, Eurobank, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Motor Oil, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών