Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο.

Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση, αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που ενεγράφησαν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) έως τις 30 Οκτωβρίου 2022 και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικό πετρέλαιο: Αλλαγές στους όρους επιστροφής του ΕΦΚ

Να σημειωθεί ότι δικαιούχοι της πληρωμής είναι 12.376 αγρότες, στους οποίους καταβλήθηκε περίπου 3,74 εκατ. ευρώ..

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κοινή απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστλου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή (Β’ 6016) καθώς και την τροποποίηση αυτή, οριζόταν ότι για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, δικαιούχοι «είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 30η Οκτωβρίου 2022 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO