Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς στα κράτη μέλη, οι υψηλές τιμές των εισροών, η ενεργειακή κρίση και η κρίση των λιπασμάτων θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που θα συνεδριάσουν στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2022 στις Βρυξέλλες.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν επίσης και στρατηγικά σχέδια που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ 2023-2027, καθώς επίσης, οι γεωγραφικές ενδείξεις και τα συστήματα ποιότητας ανά την ΕΕ αλλά και ην επισήμανση στο εμπρόσθιο μέρος της συσκευασίας

Διαβάστε επίσης: ΚΑΠ: 14 +1 ερωτήσεις για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο

Αλιεία

Όπως κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο, οι υπουργοί Γεωργίας και Αλιείας θα συνεδριάσουν για να καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τα αλιευτικά δικαιώματα για το 2023 στα ύδατα της ΕΕ και σε ύδατα εκτός ΕΕ, στον Ατλαντικό, τη Βόρεια Θάλασσα, τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, καθώς και σχετικά με ορισμένα αποθέματα ιχθύων βαθέων υδάτων. Η απόφαση του Συμβουλίου θα βασιστεί σε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία λαμβάνει υπόψη τις βέλτιστες διαθέσιμες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις, τους στόχους της κοινής αλιευτικής πολιτικής (ΚΑλΠ) και τα πολυετή σχέδια της ΕΕ για διάφορες θαλάσσιες λεκάνες.

Καλή μεταχείριση των ζώων

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με την αξιολόγηση της νομοθεσίας της ΕΕ για την καλή μεταχείριση των ζώων, ενόψει της πρότασης της Επιτροπής το 2023. Αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας το συντομότερο δυνατόν, με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου καλής μεταχείρισης των ζώων στην ΕΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO