Υπερψηφίστηκε στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοθέτημα που που ανοίγει τον δρόμο για έγκριση του αμυντικού προϋπολογισμού 2023, ο οποίος θα ανέλθει στο ποσό ρεκόρ των 858 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τη συμβιβαστική εκδοχή του νόμου για την έγκριση της εθνικής άμυνας, ή NDAA, ένα ετήσιο νομοσχέδιο που καθορίζει την πολιτική του Πενταγώνου. Το NDAA για το οικονομικό έτος 2023 εγκρίνει 858 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες.

Διαβάστε επίσης: Πεντάγωνο: Η πρόταση της Boeing για αποστολή βόμβας στην Ουκρανία

Τι προβλέπεται

Περιλαμβάνει αύξηση των μισθών των στρατιωτών κατά 4,6%, χρηματοδότηση για την αγορά όπλων, πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και υποστήριξη της Ταϊβάν έναντι της Κίνας και της Ουκρανίας έναντι της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, στην Ουκρανία παρέχει τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια το 2023, ενώ σε σειρά διατάξεων προβλέπεται ενίσχυση της Ταϊβάν λόγω των εντάσεων με την Κίνα.

Το νομοσχέδιο εγκρίνει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη νέων όπλων και την αγορά συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin και των πλοίων που κατασκευάζει η General Dynamics.

Τα επόμενα βήματα

Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει το NDAA την επόμενη εβδομάδα, στέλνοντάς το ακολούθως στον Λευκό Οίκο για να το υπογράψει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Θα απαιτηθεί όμως επίσης η έγκριση από το Κογκρέσο των νομοσχεδίων για τις πιστώσεις, ώστε να δοθεί στην κυβέρνηση η νομική εξουσιοδότηση να δαπανήσει ομοσπονδιακά χρήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.