Σε ανακοίνωση της στο Νορβηγικό Χρηματιστήριο η Viking Line αναφέρει ότι συμφώνησε να πουλήσει το M/S Rosella στην ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Aegean Sealines Maritime (.σ.σ. Aegean Speed Lines),του Ομίλου Ευγενίδη.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το Rosella θα πλεύσει υπό ελληνική σημαία και θα εξυπηρετεί το Αιγαίο. Η τιμή πώλησης είναι 11.250.000 ευρώ και θα δημιουργήσει λογιστικό κέρδος περίπου 8.600.000 ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το πλοίο θα τερματίσει τα δρομολόγια του  στις 8 Ιανουαρίου 2023 και η παράδοση θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο 15θημερο  του Ιανουαρίου 2023.

Το Rosella είναι ένα μεγάλο συμβατικό επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο που μπορεί να φιλοξενήσει 1.530 επιβάτες και να μεταφέρει 340 αυτοκίνητα.

Η Aegean Speed Lines διαχειρίζονταν μέχρι τώρα ταχύπλοα τα οποία πούλησε σταδιακά και αποκτά  για πρώτη φορά ένα συμβατικό επιβατηγό πλοίο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα δρομολογήσει στις Δυτικές Κυκλάδες, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η κίνηση αυτή είναι συνεπής με όσα ανέφερε στην ανακοίνωση πώλησης του τελευταίου   της ταχυπλόου, πριν λίγους μήνες. Όπως έγραφε τότε: «ο Όμιλος Ευγενίδη προτίθεται να συνεχίσει την παρουσία του στην ακτοπλοΐα, πάντα αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και παρακολουθώντας τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο ακτοπλοϊκό τοπίο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News