Στην προώθηση δύο μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη, προχώρησε η Tesla , σηματοδοτώντας την πρώτη της εμφάνιση σε μια αγορά αυτοκινήτων που κυριαρχείται από Ιάπωνες και Κινέζους κατασκευαστές.

Διαβάστε επίσης: Mασκ: Παρέδωσε το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό η Tesla

Σκληρός ανταγωνισμός

Το λανσάρισμα των δύο EV με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 1,7 εκατομμυρίων μπατ και 2,5 εκατομμυρίων μπατ (48.447 έως 71.205 δολάρια), έρχεται σε μια περίοδο που η Ταϊλάνδη κάνει προσπάθεια για την υιοθέτηση και την παραγωγή EV προσφέροντας ως κίνητρο μειώσεις φόρων και επιδοτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Neuralink: Η μεγάλη «σφαγή των αμνών» από την νευροτεχνολογική εταιρεία του Ιλον Μασκ

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση των EVs της στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας μέσω διαδικτυακών καναλιών, με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις αρχές του επόμενου έτους. Αντιμετωπίζει όμως σκληρό ανταγωνισμό από κινεζικές μάρκες όπως η BYD και η Great Wall Motors, οι οποίες έχουν δημιουργήσει εκθεσιακούς χώρους και συνεργάτες διανομής τα τελευταία χρόνια για να προσεγγίσουν τους πελάτες και να προσφέρουν ηλεκτρικά οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές

Η ηλεκτροκίνηση στην Ταϊλάνδη αποκτά δυναμική

Η Ταϊλάνδη είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος κόμβος συναρμολόγησης και εξαγωγής αυτοκινήτων στην Ασία για εταιρείες όπως η Toyota Motor Corp και η Honda Motor Co Ltd. Παράγει περίπου 1,5 έως 2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, εκ των οποίων περίπου τα μισά εξάγονται.

Τα οχήματα με βάση τα καύσιμα, ιδίως από ιαπωνικές μάρκες, εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά και η υιοθέτηση των EVs έχει σταδιακά αποκτήσει δυναμική, με περίπου 7.000 νέα EVs με μπαταρία να ταξινομούνται τους πρώτους δέκα μήνες του 2022, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αυτοκινήτου της Ταϊλάνδης, από 2.000 πέρυσι.

Οι πελάτες που εμφανίστηκαν στην παρουσίαση της Tesla σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται για τα νέα αυτοκίνητα που προσφέρονται.

Η κυβέρνηση επιθυμεί τουλάχιστον το 30% των οχημάτων που παράγονται στη χώρα να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας PTT Group ανακοίνωσε φέτος κοινοπραξία ύψους 1 δισ. δολαρίων με την ταϊβανέζικη Foxconn για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ταϊλάνδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως