Από την ημέρα που ο Ίλον Μασκ ανέλαβε τα ηνία του Twitter Inc, η πλατφόρμα είναι σε μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων: μαζικές απολύσεις, απολύσεις εργαζόμενων που στη συνέχεια ανακλήθησαν, εταιρικοί λογαριασμοί που έκλεισαν και στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν, πειράματα με τη συνδρομή, διασημότητες που επανήλθαν στο κοινωνικό δίκτυο και διασημότητες που το εγκατέλειψαν.

Και εν μέσω όλου αυτού του χαοτικού κλίματος πολλοί πλέον αμφισβητούν τις διαχειριστικές ικανότητες του ίδιου του Μασκ, λέγοντας ότι το εγχείρημα του Twitter δεν θα του βγει

Διαβάστε επίσης – Γιατί οι μάνατζερ θα σκίσουν τα πτυχία τους εάν ο Μασκ πετύχει με το twitter

Ωστόσο, είναι κι ένας άνθρωπος που δεν εγκαταλείπει τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley.

«Δεν θα στοιχημάτιζα εναντίον του Ίλον Μασκ», είπε ο Τζέιμς Γκόρμαν την Πέμπτη σε διάσκεψη του Reuters στη Νέα Υόρκη, αποκαλώντας το Twitter «μια σπουδαία εταιρεία» και τον Μασκ «εξαιρετικό στέλεχος» και μιλώντας για μια επίσκεψη που έκανε σε μια Tesla Inc. εργοστάσιο αυτοκινήτων στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης – Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου του

Το χρέος και οι ανησυχίες των επενδυτών

Σημειώνεται ότι η Morgan Stanley ήταν επικεφαλής μια ομάδας τραπεζών που χορήγησαν δάνειο 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον Μασκ για να τον βοηθήσουν να αγοράσει το Twitter και τώρα αντιμετωπίζει μια πρόκληση να υποβάλει αυτό το χρέος στους επενδυτές. Οι μεγαλύτεροι αγοραστές δανείων με μόχλευση έχουν ήδη επιβαρυνθεί από τα χρέη των τεχνολογικών εταιρειών και η ασυνήθιστη προσέγγιση του Μασκ στη λειτουργία του Twitter έχει καταστήσει δύσκολο για τους επενδυτές να εκτιμήσουν την εταιρεία στο μέλλον.

Οι τράπεζες που βρήκαν την ευκαιρία να βοηθήσουν έναν σημαντικό πελάτη αντιμετωπίζουν τώρα ζημίες που φτάνουν τις εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το απούλητο χρέος που βρίσκεται στους ισολογισμούς τους.

«Ιδρύματα σαν το δικό μας δεν είναι ανόητα. Δεν βρισκόμαστε πίσω από αυτό το είδος της επιχείρησης και αυτού του είδους τις ευκαιρίες, εκτός αν είναι αληθινές — και είναι πολύ αληθινές», είπε ο Γκόρμαν. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Μασκ κατατάσσεται μαζί με τον Στιβ Τζομπς και τον Μπιλ Γκέιτς στους πιο ενδιαφέροντες επιχειρηματίες των τελευταίων 50 ετών. «Ποιος δεν θα ήθελε να συναλλάσσεται με ένα άτομο που έχει αυτό το είδος ικανότητας; Ντροπή σε ένα ίδρυμα που θα έφευγε από αυτό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα