Οριακά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να κρατηθεί σε τροχιά ανάκτησης των χαμένων εδαφών της πρόσφατης διόρθωσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,07% στις 916,05 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά παραμένει στην πλάγια κίνηση σε ένα εύρος 900 – 920 μονάδων, χωρίς να μπορεί να “λύσει” τον σχηματισμό, ο οποίος παραμένει σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Και αυτή η εικόνα έχει κάμψει και τις προσδοκίες για ένα καλύτερο τέλος του 2022, με τις πιθανότητες ενός santa rally να υποχωρούν.

Αυτό βέβαια που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά είναι εάν την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Federal Reserve, κάνουν τη θετική έκπληξη και ανακοινώσουν μικρότερη του αναμενομένου αύξηση του επιτοκίου τους. Ένα σενάριο με μικρές πιθανότητες όμως, με το μέτωπο της επίπτωσης του ακριβότερου χρήματος στην αναπτυξιακή δυναμική των οικονομιών να παραμένει ανοιχτό, ανακόπτοντας την ανάληψη ρίσκου από τα περισσότερα χαρτοφυλάκια.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Λάμδα, Eurobank, Titan, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Quest, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Motor Oil, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο κινούνται σε θετικά εδάφη, ενώ σε αρνητικά είναι οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Aegean, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Σαράντης και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών