Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να αντιδράσουν από τη συνεχή πίεση που έχουν δεχτεί τόσο εξαιτίας των εκτιμήσεων για την ύφεση στην Ήπειρο, όσο και για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο των ταξιδίων να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,06% στις 7.476 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,25% στις 14.300 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 6.648 μονάδες.

Η Credit Suisse

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημειώνει άλμα άνω του 3%, καθώς ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη ότι άντλησε 2,24 δισ. ελβετικά φράγκα στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, επιπλέον των 1,8 δισ. ελβετικών φράγκων που άντλησε από προηγούμενη τοποθέτηση μετοχών σε ομάδα θεσμικών επενδυτών με επικεφαλής τη Saudi National Bank.

Οι αγορές είχαν μια δύσκολη εβδομάδα – με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να οδεύει προς απώλειες 2,6% στη Wall Street και τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να χάνει 1,8% – καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών θα οδηγήσει πιθανότατα σε παγκόσμια ύφεση το 2023.

Fed και EKT

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χάραξη πολιτικής. Και οι δύο κεντρικές τράπεζες αναμένεται να αυξήσουν για άλλη μια φορά τα επιτόκια για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει το μέγεθος των αυξήσεων των επιτοκίων της μετά από ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί.

Έχοντας αυτό κατά νου, το επίκεντρο της προσοχής σήμερα, Παρασκευή, θα είναι σταθερά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα, προκειμένου να υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές