Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τον κλάδο τεχνολογίας του Hang Seng να οδηγεί σε κέρδη την περιοχή, ενώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα ήταν περίπου σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε περισσότερο από 2%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech Index σημείωσε άνοδο 2,45%. Ο δείκτης Shenzhen Component της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,556%, ενώ ο Shanghai Composite κέρδισε 0,3%.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 27.901,01 μονάδες, ενώ ο Topix πρόσθεσε 1,03% και διαμορφώθηκε στις 1.961,56 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,53% και έκλεισε στις 7.213,2 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 0,76% στις 2.389,04 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,98%, κλείνοντας στις 719,49 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία κατασκευής τσιπ Taiwan Semiconductor Manufacturing Company κέρδισε 2%, αφού ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 221,71 δισεκατομμυρίων νέων δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 7,28 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον Νοέμβριο. Αυτό σηματοδότησε αύξηση 5,9% από τον Οκτώβριο και αύξηση 50,2% από ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές των εισηγμένων στο Χονγκ Κονγκ εταιρειών ακινήτων και τεχνολογικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο, καθώς διατηρείται το θετικό κλίμα γύρω από την επαναλειτουργία της Κίνας. Η Longfor Group σημείωσε άλμα έως και 11,8%, η Country Garden σκαρφάλωσε 8% και η Cifi Holdings σημείωσε άνοδο 11%.

Η Κίνα

Οι θετικές κινήσεις ήρθαν επίσης μετά την αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι ο κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα ανακάμψει καθώς η χώρα αίρει τα μέτρα Covid.

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός της Κίνας είναι πιθανό να παραμείνει κάτω από το 3% τους επόμενους 12 έως 18 μήνες και η κεντρική τράπεζα έχει περιθώρια αναμονής με αυτό το εύρος, σύμφωνα με τον Jack Siu, επικεφαλής επενδύσεων στην ευρύτερη Κίνα της Credit Suisse. “Δεν πιστεύουμε ότι ο ΔΤΚ αποτελεί ζήτημα στην Κίνα, στην πραγματικότητα, θα παραμείνει σταθερός σε αυτό το εύρος από 1% έως 3% στο ορατό μέλλον”, δήλωσε.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας μειώθηκε κατά 1,3% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, μετά την πτώση 1,3% τον Οκτώβριο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση 1,4%. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 1,6% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές