Με πολλές εναλλαγές προσήμου, αλλά και χωρίς ουσιαστική τάση, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντίρροπες δυνάμεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,04% στις 915,73 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Πλην ελαχίστων τίτλων, τα πρόσημα στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό έχουν αλλάξει αρκετές φορές σήμερα, ρίχνοντας νερό στο μύλο της νευρικότητας. Το αποτέλεσμα είναι ο γενικός δείκτης να παλινδρομεί στη ζώνη των 915 μονάδων, χωρίς να μπορεί να “δει” με αξιώσεις τις 920 μονάδες.

Και όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα και η ελληνική αγορά παίρνει τα εύσημα από τους ξένους αναλυτές, με την JP Morgan να την θέτει στη λίστα με τις προτιμώμενες αγορές στην περιοχή των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης για το 2023. Μάλιστα, η τράπεζα εκτιμά υπό το θετικό της σενάριο ο δείκτης MSCI της Ελλάδας θα ανέβει κατά 15% το επόμενο έτος, ενώ σύμφωνα με το βασικό της σενάριο η άνοδος θα είναι της τάξης του 8%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ ξεχωρίζει με το +2,75%, ενώ σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Quest, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο και Πειραιώς. Ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Titan, Λάμδα, Εθνική, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Alpha Bank, ενώ αρνητικά οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ. Ο Σαράντης υποχωρεί κατά 2,34% και η Jumbo κατά 1,31%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους