Ενα γερό μπάσιμο στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να πραγματοποιεί η Goldman Sachs, η οποία μεταφέρει ολοένα και περισσότερους ανώτερους τραπεζίτες στο Ντουμπάι.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς αυτή μετατρέπεται σε hot προορισμό για τους απανταχού πλούσιους.

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει limit up στην ανάπτυξη; Τι προβλέπει η Goldman για το 2075

«Χτίσιμο» ενός νέου city

Ο Charles der Kinderen μετακόμισε τους τελευταίους μήνες στα ΗΑΕ από το Λονδίνο και ο Simon Martyn έφυγε από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό το Ντουμπάι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Kinderen προσχώρησε στην εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2019, ενώ ο Martyn διαχειρίζεται ένα πλούσιο πελατολόγιο με κροίσους από την Ασία για σχεδόν μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρόσωπα αυτά προστίθενται στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων της Goldman στην περιοχή. Στα τέλη του 2021 η επενδυτική τράπεζα προσέλαβε αρκετούς συμβούλους για το γραφείο του Ντουμπάι, καθώς και έναν τραπεζίτη από τη Societe Generale SA, με στόχο τη δημιουργία μιας «ισλαμικής χρηματοοικονομική ομάδας» για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα μας για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες και να αναπτύξουμε το franchise της ιδιωτικής διαχείρισης πλούτου στην περιοχή», δήλωσε ο Gabriel Aractingi, επικεφαλής του κλάδου για την περιοχή MENA, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία από την UBS Group AG το περασμένο έτος.

Συναγωνισμός στελεχών για τους κροίσους

Οι παγκόσμιες τράπεζες συναγωνίζονται για να κατακτήσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς διαχείρισης περιουσίας και αυτή η μάχη λαμβάνει χώρα ολοένα και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, όπου κατοικεί ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εξαιρετικά εύπορων οικογενειών, επιχειρηματιών και γαλαζοαίματων. Ειδικά το Ντουμπάι έχει γίνει προτιμώμενος προορισμός για επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα που εγκαταλείπουν την Ευρώπη ή το Χονγκ Κονγκ, ενώ προσελκύει και ρωσικά χρήματα από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αυτή η τεράστια αλλαγή καταγράφει ότι μόνο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα «μετακομίσουν» 4.000 νέοι εκατομμυριούχοι φέτος, οι περισσότεροι στον κόσμο. Τα καθαρά έσοδα της Goldman από τη διαχείριση περιουσίας ήταν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή