Η Enel SpA προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της στην στην Enel Transmisión Chile στη Sociedad Transmisora Metropolitana έναντι 1,575 δισ. δολάρια, καθώς τονίστηκε πως στόχος είναι η έξοδος από επιχειρήσεις που δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με τη στρατηγική του Ομίλου.

Όπως τονίζεται, η εισηγμένη θυγατρική της Enel Chile S.A. ολοκλήρωσε σήμερα την πώληση ολόκληρου του μεριδίου της 99,09% στη Sociedad Transmisora Metropolitana SpA, που ελέγχεται από την Inversiones Grupo Saesa Ltda, ενώ δόθηκε και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα πέσουν οι τιμές ενέργειας – Η απαισιόδοξη πρόβλεψη του CEO της Enel

Η STM κατέβαλε 1.399 δισ. δολ. – ίσο με περίπου 1,575 δισ. δολάρια της εταιρικής αξίας – ενώ η συναλλαγή είχε θετική επίδραση στον δανεισμό του Ομίλου και θετική επίδραση στα αναφερόμενα καθαρά έσοδα.

Επισημαίνεται πως η συναλλαγή είναι σύμφωνη με το τρέχον Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου Enel, αποχωρώντας από επιχειρήσεις που δεν είναι πλέον ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική του.

Η Grupo Saesa είναι ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Χιλή. Παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 950.000 πελάτες και λειτουργεί 2.280 χλμ γραμμών μεταφοράς και 75 υποσταθμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις