Συνεχίζει η Eurobank το σχέδιο ανάπτυξης των εργασιών της και επέκτασης των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδος, επικεντρώνοντας στις βασικές της αγορές, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

Μετά την πρόσφατη ενίσχυση του ποσοστού της στην Ελληνική Τράπεζα στη Μεγαλόνησο, όπου έχει ήδη ισχυρή παρουσία μέσω της Eurobank Cyprus, από το 12,6% στο 26%, η διοίκησή της υπέγραψε κατ΄ αρχήν συμφωνία με την BNP Paribas Personal Finance για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία από τη θυγατρική της Postbank.

Με βάση τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις της Eurobank, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες στο εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 153 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2022 από 111 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλο deal της Eurobank στη Βουλγαρία – Απέκτησε τη θυγατρική της BNP Paribas

Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 16,4% σε 223 εκατ. ευρώ και τα οργανικά λειτουργικά κέρδη κατά 44,6% σε 197 εκατ. ευρώ. Το 46% των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών προήλθε από τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία και το 44% από αυτές στην Κύπρο.

Στο «κυνήγι» της δεύτερης θέσης

Με την απόκτηση της BNP Paribas Personal Finance, το μερίδιο του ελληνικού ομίλου μέσω της Post Bank στη βουλγαρική καταναλωτική πίστη από το 12,50% σήμερα θα αυξηθεί στο 17,50%, Με τον τρόπο αυτό ο ελληνικός όμιλος θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στον τομέα των καταναλωτικών δανείων.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι 100% θυγατρική της BNP Paribas Group και έχει επίσης ισχυρή παρουσία σε Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία και απασχολεί συνολικά 20.000 εργαζόμενους.

Με εμπορικά σήματα όπως Cetelem, Cofinoga, Findomestic και AlphaCredit, προσφέρει σε συνολικά 30 χώρες πλήρες εύρος προσωπικών δανείων σε καταστήματα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ή απευθείας σε πελάτες μέσω customer contact centres και διαδικτυακά. Προσφέρει επίσης στους πελάτες της ασφαλιστικά και αποταμιευτικά προϊόντα.

Στη βουλγαρική αγορά λειτουργεί μέσω ενός δικτύου 44 υποκαταστημάτων. Στο εννεάμηνο του 2022 το ενεργητικό της διαμορφώθηκε στα 450 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 406 εκατ. ευρώ αφορούν σε δάνεια, οι καταθέσεις της προσέγγισαν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ ισχυρή ήταν η κερδοφορία της. Οι πελάτες της ανέρχονται σε 270.000.

Συνεργασίες «προίκα»

Επί σειρά ετών, η BNP Paribas Personal Finance έχει αναπτύξει μια στρατηγική ενεργής συνεργασίας με αλυσίδες πώλησης καταναλωτικών προϊόντων, με κατασκευαστές και διανομείς αυτοκινήτων, με ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες και ασφαλιστικές).

Η επιτυχία της βασίζεται στην εμπειρία της στην αγορά πιστώσεων και στην ικανότητά της να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την εμπορική στρατηγική των συνεργατών της.

Τέλος, για να υποστηρίξει τους πελάτες και τους συνεργάτες της, η BNP Paribas Personal Finance έχει δεσμευθεί στην προώθηση της πρόσβασης σε πιο υπεύθυνες και βιώσιμες μορφές κατανάλωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις