Στον υπερδιπλασιασμό του ποσοστού της στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η Eurobank, η οποία καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχός της με ποσοστό στη ζώνη του 26% από 12,6% έως τώρα.

Ειδικότερα, ο ελληνικός όμιλος αποκτά το 13,4% της Wargaming, η οποία παραμένει μέτοχος στην τράπεζα με ποσοστό περί το 6,8%.

Πρόκειται για μία κίνηση που εδραιώνει την παρουσία της Eurobank στην κυπριακή οικονομία, καθώς πέραν της Ελληνικής Τράπεζας δραστηριοποιείται στη Μεγαλόνησο με μεγάλη επιτυχία μέσω της θυγατρικής της Eurobank Cyprus, που ειδικεύεται στην επιχειρηματική πίστη.

Διαβάστε επίσης – Eurobank: Έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 ύψους 300 εκατ. ευρώ

Κέρδη εννεαμήνου

Η Ελληνική Τράπεζα πέτυχε στο εννεάμηνο κέρδη 76,4 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας κυρίως τις βελτιωμένες επιδόσεις εσόδων και την αντιστροφή ορισμένων ζημιών απομείωσης.

Τα νέα δάνεια έφτασαν αυτήν την περίοδο τα 800 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 30% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2021.

Η χρηματοδότηση τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η τεχνολογία, η φιλοξενία, οι μεταφορές και η ναυτιλία παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για την τράπεζα.

Εξάλλου, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του τριετούς πλάνου μετασχηματισμού της, με στόχο την αντιμετώπιση δομικών προκλήσεων, το ξεκλείδωμα όλων των δυνατοτήτων της τράπεζας και την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις