Να αντιδράσουν μετά από μία «κακή» εβδομάδα προσπαθούν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, τηρώντας όμως και μια επιφυλακτική στάση ενόψει αφενός των στοιχείων για τον πληθωρισμό και αφετέρου των επικείμενων αποφάσεων της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,35% στις 33.592 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 3.937 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,14% στις 10.988 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Fed: Τι αναμένουν οι επενδυτές ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Horizon Therapeutics σημειώνουν άνοδο 15%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από την Amgen έναντι 116,50 δολαρίων ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία σε περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια. “Μέσα σε σχεδόν 15 χρόνια, δημιουργήσαμε από το μηδέν μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο αξιοσέβαστες εταιρείες στον κλάδο της βιοτεχνολογίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Horizon, Tim Walbert.

Επίσης, στο επίκεντρο είναι η μετοχή της Microsoft, με τη μετοχή να είναι στο +1%, μετά την ανακοίνωση ότι εξαγοράζει περίπου το 4% του Ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange Group) ως μέρος μιας 10ετούς εμπορικής συμφωνίας για τη μετάβαση της πλατφόρμας δεδομένων του διαχειριστή της βρετανικού χρηματιστηρίου στις υποδομές του cloud.

Με το βλέμμα σε πληθωρισμό και Fed

Την Τρίτη, θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με την αγορά να αναμένει ένα σημάδι ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει διήμερη συνεδρίαση που ξεκινά την ίδια ημέρα, κατά την οποία εκτιμάται να ανακοινώσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων, αν και μικρότερη από ό,τι τους τελευταίους μήνες.

Εκτός από την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων, οι επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις της Fed και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικά μηνύματα για το τι θέλει να κάνει η κεντρική τράπεζα τους επόμενους μήνες.

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχουν χαλαρώσει δραματικά από την ανακοίνωση του ΔΤΚ του Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, οπότε η Fed πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τη συνεδρίαση της FOMC του Δεκεμβρίου για να τις υποβαθμίσει ελαφρώς», δήλωσε ο Cliff Hodge, επικεφαλής επενδύσεων της Cornerstone Wealth. «Πιστεύουμε ότι οι αγορές είναι υπερβολικά αισιόδοξες για τα επιτόκια μετά το πρώτο τρίμηνο και αναμένουμε ότι ο Powell θα υιοθετήσει έναν πιο επιθετικό τόνο που θα υποδεικνύει υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που τιμολογείται σήμερα από τις προθεσμιακές αγορές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street