Περισσότερο από όσο αναμενόταν ανέκαμψε η οικονομία της Βρετανίας τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όταν η οικονομία επηρεάστηκε από την έκτακτη αργία για την κηδεία της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Ωστόσο, η ύφεση παραμένει στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% τον Οκτώβριο μετά τη συρρίκνωση 0,6% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ανάπτυξη στο +0,4%.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Εκατομμύρια νοικοκυριά με κρύα σπίτια – Απεργιακό μπαράζ

Επιφυλακτικός ο Χαντ

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ο οποίος σχολιάζοντας τα στοιχεία δήλωσε: «Ενώ τα σημερινά στοιχεία δείχνουν κάποια ανάπτυξη, θέλω να είμαι ειλικρινής ότι υπάρχει ένας δύσκολος δρόμος μπροστά μας». Πρόσθεσε, δε, πως «όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, δεν είμαστε άτρωτοι από τους μετασεισμούς της Covid-19, τον πόλεμο του Πούτιν και τις υψηλές παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου».

Στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου, η οικονομία της Βρετανίας συρρικνώθηκε κατά 0,3%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές του 2021.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία προσανατολίζεται σε ένατη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Πέμπτης, έχει ήδη προβλέψει ότι ακόμη και χωρίς περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, η οικονομία θα συρρικνωθεί στα πέντε από τα έξι τρίμηνα μέχρι το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή