Φόρους ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος που συνολικά ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ετησίως πληρώνουν στην Ελλάδα πάνω από 141.000 φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στις ΗΠΑ και έχουν ΑΦΜ στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ, με τίτλο, “Updating the Diaspora on Greece’s Taxation & Customs System”, στο πλαίσιο του Capital Link – Invest in Greece Forum που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε στοιχεία για τα φυσικά πρόσωπα με ελληνικό ΑΦΜ, σύμφωνα με τα οποία πάνω από 51.000 άτομα έχουν ελληνική υπηκοότητα και 87.000 έχουν αμερικανική υπηκοότητα.

Διαβάστε επίσης – Εφορία: «Βροχή» τα «ραβασάκια» για παλιές φορο-υποθέσεις

Πλατφόρμες της ΑΑΔΕ

Ο κ. Πιτσιλής έκανε αναφορά στις ψηφιακές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, myAADE, myProperty, myCar και myDATA, μέσω των οποίων οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το κινητό τους τηλέφωνο, εκατοντάδες συναλλαγές με τις φορολογικές υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η δική τους παρουσία ή πληρεξουσίου προσώπου σε οποιοδήποτε γραφείο της ΑΑΔΕ στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: «Μαύρο» χρήμα: Δεσμεύονται έως 18 μήνες τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και ακίνητα

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι, από τον ερχόμενο Απρίλιο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα δέχεται πληρωμές οφειλών και από κάρτες ξένων τραπεζών και ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα δημιουργηθεί ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στα ελληνικά και στα αγγλικά, αφιερωμένη στους Έλληνες του εξωτερικού. Εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, που παρακολούθησαν τη συζήτηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με τον Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γραφείου στην Νέα Υόρκη, Νικόλαο Θωμόπουλο, έθεσαν μια σειρά αιτημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν και θα απαντηθούν, το συντομότερο δυνατό, από τις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες της Αρχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax