Στη δεύτερη θέση των υπερπλουσίων «κατρακύλησε» ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων Ίλον Μασκ, ο οποίος έχασε τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο» από τον Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλο της LVMH, μητρικής της μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton.

Σύμφωνα με το Forbes, ο 73χρονος Αρνό, προσπέρασε τον Μασκ στην κορυφή της λίστας δισεκατομμυριούχων, με καθαρή περιουσία 188,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ιδρυτής της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter ακολουθεί με περιουσία 178,6 δισ. δολάρια.

Ο 51χρονος Ίλον Μασκ κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes από τον Σεπτέμβριο του 2021, διαδεχόμενος στην κορυφή, τον ιδρυτή της Amazon.com Τζεφ Μπέζος. Σημειώνεται πως οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει πάνω από 47% σε αξία από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του για την αγορά του Twitter.

Φθορά

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια στις 8 Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές έριξαν τις μετοχές της Tesla λόγω ανησυχιών ότι το ανώτατο στέλεχος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της πιο πολύτιμης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ασχολείται περισσότερο με το Twitter.

Η Tesla έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της χρηματιστηριακής της αξίας και η αξία της περιουσίας του Μασκ έχει μειωθεί κατά περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έκανε προσφορά για το Twitter, τον Απρίλιο. Ο Μασκ έκλεισε τη συμφωνία για το Twitter τον Οκτώβριο με δάνεια ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και δέσμευση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από την Tesla, ο Μασκ είναι επίσης επικεφαλής της εταιρείας πυραύλων SpaceX και της Neuralink, μιας νεοσύστατης εταιρείας που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής με εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης για τη σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές.

Ο Αρνό

Παρότι ο πατέρας του έκανε περιουσία με τις κατασκευές, ο ίδιος ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό αποφάσισε νωρίς να μπει στις μπίζνες των ειδών πολυτελείας. Έχει πει ότι η ιδέα του ήρθε στη δεκαετία του ’80, όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη και διαπίστωσε ότι ο ταξιτζής του δεν είχε ακούσει ποτέ τον Ντε Γκολ, αλλά ήξερε τον Dior.

Η LVMH έχει στην κατοχή της 75 φίρμες σε όλο το φάσμα του πολυτελούς lifestyle και περιλαμβάνουν τα εξής ονόματα: Dior, Vuitton, Fendi, Celine, Pucci, Marc Jacobs, Hennessy, Dom Pérignon, Bulgari, Tag Heuer, το παρισινό πολυκατάστημα Le Bon Marché, Sephora, τον όμιλο ξενοδοχείων Cheval Blanc, Moët & Chandon, Fenty, DFS Group, Make Up For Ever και Krug.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή