Με αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Ρώσου μεγιστάνα Πονομαρένκο να πείσει τους δικαστές για την επείγουσα ανάγκη άρσης του παγώματος της βίλας του στη Γαλλία.
Η πολυτελής κατοικία αξίας 83,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές τοποθεσίες, στην Γαλλική Ριβιέρα.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Κινδυνεύει με πλήγμα στις πωλήσεις μαύρου χρυσού [Γράφημα]

Αποτέλεσμα των κυρώσεων μετά την Ρωσική εισβολή

Η χαμένη αγωγή του Πονομαρένκο έρχεται σχεδόν 10 μήνες αφότου έγινε ένας από τους πρώτους Ρώσους μεγιστάνες που κατείχαν πολυτελή ακίνητα στη Νότια Γαλλία, στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά την κίνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

Με τέσσερα στρέμματα γης και άμεση θέα στη θάλασσα, το ακίνητο στο Saint-Jean-Cap-Ferrat βρίσκεται  στις πιο ακριβές τοποθεσίες της Γαλλίας, που αποτελούν «μαγνήτη» για βασιλείς, είδωλα του Χόλιγουντ και δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Συνομιλίες Ερντογάν με Gazprom για κόμβο στην Τουρκία και προμήθειες από τη Ρωσία

Η απόφαση του δικαστηρίου

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού δεν επηρεάστηκε στην απόφασή του στις 2 Δεκεμβρίου από τους ισχυρισμούς της πλευράς του Ρώσου μεγιστάνα ότι οι πόροι της γαλλικής εταιρείας SCI που χρησιμοποιήθηκε ως «όχημα» για την ιδιοκτησία του ακινήτου έχουν εξαντληθεί ,αφού η Ελβετία «πάγωσε» τον μοναδικό τραπεζικό της λογαριασμό.

Οι δικαστές επεσήμαναν ότι η εταιρεία εξακολουθεί να έχει έναν πλούσιο χρηματοδότη του οποίου «τα χέρια δεν είναι δεμένα»: τη μητέρα των παιδιών του Πονομαρένκο, η οποία κατέχει σήμερα το 95% των μετοχών της εταιρείας και «της οποίας οι πολύ σημαντικοί οικονομικοί πόροι δεν έχουν παγώσει εκτός από εκείνους που κατέχει στο πλαίσιο του σχεδίου SCI La Chabanne».

Στα χνάρια του Πονομαρένκο

Ο Πονομαρένκο δεν είναι ο πρώτος Ρώσος που προσπαθεί να αμφισβητήσει στα τοπικά δικαστήρια την εφαρμογή των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, η πραγματική μάχη για την εγκυρότητα αυτών των μέτρων είναι πιθανό να διεξαχθεί ενώπιον των δικαστών της ΕΕ, με την εξέταση των αμφισβητήσεων από τους Ρομάν Αμπράμοβιτς, Αντρέι Μελνιτσένκο και Μιχαήλ Φρίντμαν.

Στη Γαλλία, ο δισεκατομμυριούχος Aλεξέι Κουζμίτσεφ πέτυχε την περασμένη εβδομάδα μια «συμβολική νίκη» σε μια διαμάχη με τα γαλλικά τελωνεία σχετικά με την έφοδο στα δύο γιοτ του στη Ριβιέρα.

Μετά την απόρριψη της αίτησης του Πονομαρένκο για έκδοση κατεπείγουσας απόφασης, ένα άλλο δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει την ουσία των επιχειρημάτων του. Οι δικηγόροι του δισεκατομμυριούχου δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό της απόφασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή