Σε ανάκληση 271.000 αυτοκινήτων του μοντέλου Ascent sport κατασκευής μεταξύ 2019 και 2022, προχωρά η εταιρεία Subaru, λόγω αυξημένων κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιάς. Μάλιστα προέτρεψε τους ιδιοκτήτες να θέσουν σε ακινησία τα οχήματά τους μέχρι να προβούν στις ενδεδειγμένες εργασίες επισκευής.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων πρέπει να σταθμεύουν μακριά από κτίρια και να αποφεύγουν να απομακρύνονται από αυτά ενώ ο κινητήρας παραμένει σε λειτουργία. Σύμφωνα με τη Subaru, μια σύνδεση καλωδίωσης μπορεί να παρουσιάσει ένα κατασκευαστικό ελάττωμα που μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη ενώ ο κινητήρας είναι σε λειτουργία, καθώς η υπερβολική θερμότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε τήξη του ακροδέκτη γείωσης και των γύρω εξαρτημάτων.

Διαβάστε επίσης – Toyota: Ποια είναι τα σχέδια της για την ηλεκτροκίνηση

Τα ύποπτα περιστατικά

Έχουν σημειωθεί δύο περιστατικά ανάφλεξης, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ατυχήματα.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας δήλωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σταθμεύουν τα οχήματα σε εξωτερικούς χώρους. Εάν ένας ιδιοκτήτης παρατηρήσει ή μυρίσει καπνό από το ταμπλό ή το χώρο των πεντάλ του οδηγού, θα πρέπει να σταματήσει αμέσως το όχημα και να κλείσει τη μηχανή.

Διαβάστε επίσης: Πυρηνική ενέργεια: Γιατί την προτιμούν οι μεγιστάνες της τεχνολογίας

Η Subaru ανακοίνωσε ότι το 2020 έλαβε την πρώτη τεχνική αναφορά για ένα Ascent που παρουσίασε καπνό στην καμπίνα και έλαβε την πρώτη αναφορά ζημιάς από πυρκαγιά τον Σεπτέμβριο του 2021 και στη συνέχεια έλαβε μια ακόμα αναφορά το 2022 για ένα όχημα που υπέστη ζημιά από πυρκαγιά που δημιουργήθηκε μετά την αντικατάσταση ενός ανταλλακτικού.

Με βάση αυτά τα περιστατικά, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την «εθελοντική ανάκληση ασφαλείας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση