Το -μέχρι νεωτέρας- κλείσιμο του εργοστασίου της Jeep στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Stellantis, «βάζοντας» στον πάγο 1.200 εργαζόμενους για να μειώσει το κόστος.
Οι υπάλληλοι στο εργοστάσιο, το οποίο παράγει τα SUV Jeep Cherokee, θα τεθούν σε καθεστώς απολύσεων επ’ αόριστον, δήλωσε η εταιρεία, κάνοντας λόγο για «δύσκολη αλλά αναγκαία ενέργεια».

Διαβάστε επίσης: Mασκ: Παρέδωσε το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό η Tesla

Επενδύει ηλεκτρικά

Η Stellantis ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση καθώς πλέον επενδύει σε ηλεκτρικά οχήματα.

«Ο κλάδος μας έχει επηρεαστεί αρνητικά από μια πληθώρα παραγόντων, όπως η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 και η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ, αλλά η πιο επιδραστική πρόκληση είναι το αυξανόμενο κόστος που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση της αγοράς αυτοκινήτων», ανέφερε η εταιρεία μέσω ανακοίνωσής της.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση: Ισχυρή αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως

Η εταιρεία περιέγραψε το κλείσιμο του εργοστασίου ως μια «δύσκολη αλλά αναγκαία ενέργεια».  «Εργαζόμαστε για τον εντοπισμό άλλων ευκαιριών επαναχρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου αλλά δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι άλλο προς το παρόν»,τόνισε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Μείωση πωλήσεων για το Cherokee

Το εργοστάσιο του Ιλινόις λειτουργούσε μόνο μία από τις τρεις βάρδιες συναρμολόγησης. Έχει αδρανοποιηθεί σποραδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και της συνεχιζόμενης έλλειψης τσιπ ημιαγωγών.

Οι πωλήσεις του Cherokee μειώθηκαν κατά περίπου 61% μέχρι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Jeep.

Η δύναμη των συνδικάτων

Ο πρόεδρος της United Auto Workers, Ray Curry, έκανε λόγο για μια απόφαση «άστοχη» και «απαράδεκτη», ειδικά αυτή την εποχή του έτους.

«Η ανακοίνωση του κλεισίματος μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις γιορτές αποτελεί επίσης μια σκληρή περιφρόνηση της συνεισφοράς των μελών μας. Θα αντισταθούμε», ανέφερε σε δήλωσή του το σωματείο.

Στα τέλη του 2018, η General Motors ανακοίνωσε το ενδεχόμενο να κλείσει αρκετές εγκαταστάσεις. Μόνο ένα από τα μεγάλα εργοστάσια συναρμολόγησης – το Lordstown Assembly στο Οχάιο – της αυτοκινητοβιομηχανίας κατέληξε πράγματι να κλείσει μετά τις διαπραγματεύσεις με το συνδικαλιστικό όργανο των εγαζομένων  UAW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή