Στη μαύρη λίστα των κινεζικών εταιρειών στις οποίες θα απαγορεύεται να προμηθευτούν συγκεκριμένα αμερικανικά εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας, πρόκειται να εντάξει η κυβέρνηση Μπάιντεν την εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Yangtze Memory Technologies (YMTC) και ακόμη 35 κινεζικές εταιρείες.

Όπως γράφει το Bloomgerg, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα προσθέσει τις κινεζικές εταιρείες στη λεγόμενη λίστα επιχειρήσεων αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» τεχνολογικά την Κίνα – Πώς θα απαντήσει το Πεκίνο;

Μόλις μια εταιρεία προστεθεί στη λίστα οντοτήτων, οι προμηθευτές της στις ΗΠΑ πρέπει να αναζητήσουν ειδική άδεια για να της αποστέλλουν ακόμη και είδη χαμηλής τεχνολογίας.

Δεκάδες άλλες κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της YMTC, εξεταζόταν να ενταχθούν στη μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Τον Οκτώβριο, 31 εταιρείες, εντάχθηκαν στη λίστα εταιρειών που οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επιθεωρήσουν, εντείνοντας τις εντάσεις με το Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα υπέβαλε αγωγή κατά των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, για τα μέτρα ελέγχου των εξαγωγών ημιαγωγών (μικροτσίπ) που εισήγαγε προσφάτως η Ουάσινγκτον.

Η κίνηση αυτή αποτελεί για το Πεκίνο έναν τρόπο να επιδιωχθεί η αντιμετώπιση των κινεζικών ανησυχιών με νομικά μέσα, και μια απαραίτητη κίνηση για την υπεράσπιση των «νόμιμων συμφερόντων» της Κίνας, όπως ανέφερε σε tweet της η κινεζική Global Times επικαλούμενη το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012