Τη μείωση τουλάχιστον 40% στα μπόνους για 3.000 ανώτερα στελέχη του επενδυτικού της τομέα, εξετάζει η Goldman Sachs, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Μπαίνει δυναμικά στο Ντουμπάι για να… ψαρέψει κροίσους

Το «ψαλίδι» αφορά κατά κύριο λόγο υψηλόβαθμα στελέχη

O κολοσσός της Wall Street δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές πιστώσεις μπόνους, αλλά οι περικοπές φέτος θα είναι βαθύτερες από ό,τι στις ανταγωνίστριες εταιρείες.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Πώς θα μοιάζει η παγκόσμια οικονομία το 2075;

Η Goldman Sachs δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Την περασμένη εβδομάδα, η ειδησεογραφική πλατφόρμα Semafor ανέφερε ότι η δεξαμενή μπόνους της Goldman για τους ανώτερους υπαλλήλους αναμένεται να συρρικνωθεί έως και κατά το ήμισυ, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

«Χτίσιμο» ενός νέου city

Στον αντίποδα, η Goldman επενδύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Charles der Kinderen μετακόμισε τους τελευταίους μήνες στα ΗΑΕ από το Λονδίνο και ο Simon Martyn έφυγε από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό το Ντουμπάι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Kinderen προσχώρησε στην εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη το 2019, ενώ ο Martyn διαχειρίζεται ένα πλούσιο πελατολόγιο με κροίσους από την Ασία για σχεδόν μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα πρόσωπα αυτά προστίθενται στον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εργαζομένων της Goldman στην περιοχή. Στα τέλη του 2021 η επενδυτική τράπεζα προσέλαβε αρκετούς συμβούλους για το γραφείο του Ντουμπάι, καθώς και έναν τραπεζίτη από τη Societe Generale SA, με στόχο τη δημιουργία μιας «ισλαμικής χρηματοοικονομική ομάδας» για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα μας για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες και να αναπτύξουμε το franchise της ιδιωτικής διαχείρισης πλούτου στην περιοχή», δήλωσε ο Gabriel Aractingi, επικεφαλής του κλάδου για την περιοχή MENA, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία από την UBS Group AG το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση