Ένα πολύ φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα εγκαινιάζεται στην Ισπανία με απώτερο στόχο να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες βιοτεχνίες να περιορίσουν την εργάσιμη εβδομάδα τουλάχιστον κατά μισή ημέρα, χωρίς να απειλούνται οι μισθοί, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, οι εταιρείες που ζητούν να προσφύγουν στο μέτρο αυτό, θα πρέπει να σχεδιάσουν τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τις υπερβάσεις στο μισθολογικό κόστος, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας, σε σημερινή ανακοίνωση, με την οποία παρουσίασε το πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Γιατί δουλεύουμε όλοι τόσο σκληρά

Ο όρος της διετίας

Οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να εφαρμοστούν εντός ενός έτους, ενώ οι ωφελούμενες εταιρείες θα πρέπει να διατηρήσουν το πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης – Οδεύουμε προς μία συνεχή εβδομάδα εργασίας

Η συζήτηση για το λεγόμενο ‘σκανδιναβικό μοντέλο’, με βάση το οποίο εκτιμάται ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί εάν μειωθούν οι ώρες εργασίας, δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η ιδέα άρχισε να γίνεται περισσότερο δημοφιλής μεταξύ εταιρειών, πολιτικών και φορέων του δημόσιου τομέα κατά την κρίση της Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]