«Πολύ σοβαρή» είναι η υπόθεση που αφορά στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία έλαβε μέρος. Σε ερώτηση που έλαβε για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της κυρίας Σπυράκη ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Δεν έχω πλήρη εικόνα. Επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα σας απαντήσω». Επομένως ο πρωθυπουργός άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον της κυρίας Σπυράκη στην παράταξη μην αποκλείοντας ούτε εκείνο της διαγραφής.

Αισιοδοξία για το πλαφόν

Αναφορικά με το πλαφόν στο φυσικό αέριο σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι αυτή την φορά οι υπουργοί ενέργειας θα βρουν λύση καθώς έχουμε φτάσει πια αρκετά κοντά στις επιμέρους διαπραγματεύσεις. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειαστήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μια αυτονόητη απόφαση να περιορίσουμε το ύψος των τιμών του φυσικού αερίου έτσι ώστε να αποτρέψουμε την εργαλειοποίησή του από την Ρωσία. Όμως, αυτή την φορά είμαι πράγματι αισιόδοξος και η εντολή που δώσαμε στους υπουργούς μας είναι πολύ ξεκάθαρη ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε μια απόφαση, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις. Υπάρχει καθολική κατανόηση από τους ομολόγους μου ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τον χρόνο και να παραπέμψουμε μια λύση στο μέλλον».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια