Στο 8,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ο εναρμονισμένος (κοινός για όλες τις χώρες της ευρωζώνης), ενώ ο «εθνικός» δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται στο 8,5% για τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ο εναρμονισμένος δείκτης βρισκόταν στο  9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% τον Σεπτέμβριο.

Η ευρωζώνη και οι άλλες χώρες

Την ίδια ώρα, στο 10,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο του 2022 στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ στην ΕΕ ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 11,1% από 11,5% τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, οι χαμηλότερες ετήσιες μετρήσεις καταγράφηκαν σε Ισπανία (6,7%), Γαλλία (7,1%) και Μάλτα (7,2%) και οι υψηλότερες σε Ουγγαρία (23,1%), Λετονία (21,7%), Εσθονία και Λιθουανία (21,4%).

Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 16 χώρες, ενώ παρέμεινε σταθερός σε 3 και αυξήθηκε σε 8.

Τον Νοέμβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης προήλθε από την ενέργεια, τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, καθώς και τις υπηρεσίες και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή