Σε κυλιόμενες απεργίες τις επόμενες μέρες κάλεσε τους εργαζόμενους στις αποθήκες της Amazon στη Γερμανίατο συνδικάτο Verdi με αίτημα τους μισθούς και με στόχο να ασκήσουν πίεση στην εργοδοσία σε μια σημαντική περίοδο για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, καλεί τους εργαζόμενους σε επτά γερμανικά κέντρα να συμμετέχουν σε απροειδοποίητες απεργίες, που θα εναλλάσσονται σε διαφορετικές τοποθεσίες, ως απάντηση στις αυξήσεις των μισθών που υστερούν σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Bρετανία: Εργαζόμενοι της Amazon ψήφισαν για πρώτη φορά απεργία

Από την πλευρά της η Amazon δήλωσε ότι οι απεργιακές εκκλήσεις θα επηρρεάσουν μόνο μερικά από τα 20 κέντρα logistics της στη Γερμανία.

Το επίδικο των χαμηλών αμοιβών και των κακών συνθηκών

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Amazon μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Verdi οργανώνει απεργίες στις γερμανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας από το 2013 σε μια μακροχρόνια διαμαρτυρία για τις χαμηλές αμοιβές και τις κακές συνθήκες.

«Οι συνάδελφοι είναι εξοργισμένοι και δεν θέλουν να τους κοροϊδεύει μια εταιρεία που βγάζει δισεκατομμύρια κέρδη», δήλωσε το συνδικάτο, εξηγώντας ότι οι εναλλασσόμενες απεργίες θα εμποδίσουν τις προσπάθειες της διοίκησης της Amazon να προετοιμαστεί για στάσεις εργασίας.

Η Amazon, η οποία δεν αναγνωρίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Γερμανία, δήλωσε ότι σε όλο το προσωπικό των logistics δόθηκαν αυξήσεις μισθών τον Σεπτέμβριο, ενώ πληρώνει καλά τους εργαζόμενους και τους προσφέρει παροχές και ευκαιρίες κατάρτισης. «Ο αρχικός μισθός είναι 13 ευρώ την ώρα και πάνω, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, με μισθό που ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 35.000 ευρώ μεικτά ετησίως μετά από δύο χρόνια».

Η απάντηση του συνδικάτου είναι ότι οι αποδοχές του προσωπικό της Amazon στη Γερμανία είναι χαμηλότερες κατά χιλιάδες ευρώ σε σχέση με τους συναδέλφους τους που δουλεύουν σε άλλες εταιρείες σε καθεστώς συλλογικών συμβάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή