Εκατοντάδες εργαζόμενοι της Amazon σε μια αποθήκη στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας ψήφισαν υπέρ του να προχωρήσουν σε απεργία από το νέο έτος απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς τους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το συνδικάτο που εκπροσωπεί το προσωπικό του πολυεθνικού κολοσσού.

«Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Κόβεντρι έγραψαν ιστορία – θα είναι οι πρώτοι στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα συμμετάσχουν σε επίσημη απεργία», ανέφερε σε δήλωση το συνδικαλιστικό στέλεχος του συνδικάτου GMB, Αμάντα Γκίρινγκ.

Διαβάστε επίσης – Amazon: Γιατί ο νέος CEΟ δεν είπε αμέσως «ναι» όταν ο Μπέζος τού πρότεινε τη θέση

Το συνδικάτο GMB ανακοίνωσε ότι περισσότερο από το 98% των εργαζομένων ψήφισαν υπέρ των απεργιών ενώ στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχε πάνω από το 63% του προσωπικού, προσθέτοντας ότι πιθανότατα η απεργιακή κινητοποίησή τους θα λάβει χώρα από το νέο έτος.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Αντίο στα Christmas, έρχονται τα Strikemas!

Σε απεργιακό κλοιό

Η Βρετανία αντιμετωπίζει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό απεργιών σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων στο βρετανικό «ΕΚΑΒ», των μεταφορών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, καθώς οι μισθωτοί είναι αντιμέτωποι με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού προέβλεψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών θα μειωθεί κατά 4,3% το 2022-23.

Από το καλοκαίρι τα σωματεία βρίσκονται σε απεργιακό αναβρασμό και η χώρα είναι αντιμέτωπη με κινητοποιήσεις την περίοδο των γιορτών, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν αυξήσεις μισθών οι οποίες να καλύπτουν την αύξηση του πληθωρισμού.

Εργαζόμενοι σε τρένα, αεροδρόμια, ταχυδρομεία, αλλά και νοσοκομεία αποφάσισαν να σταματήσουν να δουλεύουν.

Η εικόνα που επικρατεί είναι τέτοια ώστε κάποιοι να μιλούν για νέο «χειμώνα της οργής», κάνοντας σύγκριση με το καυτό 1978-79, στο φόντο της εκλογής της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία