«Τα γεγονότα είναι μπροστά μας και τα πράγματα απλά: ο πρωθυπουργός, ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της συγκυρίας και η κυβέρνηση την Τρίτη φέρνει προς ψήφιση ρύθμιση που θα μετατρέψει τα έσοδα από την φορολόγηση των διυλιστηρίων σε άμεση ενίσχυση για 8,5 εκατομμύρια δικαιούχους. Ενίσχυση για την προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών, στο ύψος του πληθωρισμού».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν «θα ψηφίσει τη στήριξη των πολιτών ή, για άλλη μια φορά, θα αποτελέσει εξαίρεση».

Food pass: Πότε ξεκινά και ποιες οι προϋποθέσεις – Δικαιούχοι και ποσά

Το food pass

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής το Σάββατο, το μέτρο της παροχής ενίσχυσης ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα του «food pass» θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο.

Το πρόγραμμα θα αφορά αγορές σε supermarket αλλά και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, minimarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ).

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου θα δίδεται ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως συνολικά 1000 ευρώ αγορές.

ΣΥΡΙΖΑ για food pass: Ο Μητσοτάκης θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ μετά από 15 μήνες αισχροκέρδειας», σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός των υποκλοπών ανακοίνωσε στη Βουλή ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες». «Τελικά το περίφημο προεκλογικό επίδομα είναι μεσοσταθμικά 30 ευρώ», ανέφερε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Ντροπή και μόνο ντροπή για αυτή τη χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνική κοινωνίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν