Αναγκαία θεωρεί την διατήρηση της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, σε επιστολή της προς την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ομοσπονδία υπογραμμίζει στην επιστολή της ότι, είναι επιτακτική ανάγκη, σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, «η γενναία επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης 0,20 ευρώ (προ ΦΠΑ) ανά λίτρο στις 14/10/2022 η οποία είναι σε ισχύ μέχρι και 31/12/22, να επεκταθεί μέχρι και τη λήξη της περιόδου της διάθεσής του πετρελαίου θέρμανσης στις 30/4/23. Αυτή η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα ώστε τα εκατομμύρια των καταναλωτών του πετρελαίου θέρμανσης να κάνουν το σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό τους για την αγορά του πετρελαίου».

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παράταση της επιδότησης έως τις 31/3 αλλά με 15 λεπτά το λίτρο

Παρέμβαση Σταϊκούρα

Σημειώνεται ότι το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο, με 15 λεπτά το λίτρο (συν ΦΠΑ).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι την Τετάρτη,  εκτός από τα 500 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν στους αδύναμους συμπολίτες μας, θα καταβληθεί και μια γενναία δόση του επιδόματος θέρμανσης, ύψους 190 εκατ. ευρώ.

«Η οικονομία πάει ικανοποιητικά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που αναφέρθηκε παράλληλα στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης