
Κανονικά θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στην εργασία τους οι πολίτες της Κίνας, ακόμη κι αν εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας στην οποία μέχρι πρότινος ο εντοπισμός ενός και μόνου κρούσματος οδηγούσε σε lockdown ολόκληρων περιοχών.
Αλλαγή πολιτικής
Η Κίνα έκανε στις αρχές του μήνα αιφνιδιαστικά στροφή στην πολιτική της για τη διαχείριση της επιδημίας, αίροντας τους περισσότερους υγειονομικούς περιορισμούς που ίσχυαν εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.
Κίνα – κορωνοϊός: Oικονομικός… πονοκέφαλος από το ξαφνικό «άνοιγμα» και την εκτίναξη των κρουσμάτων
Μετά την άρση των περιορισμών καταγράφηκε κύμα κρουσμάτων Covid στην Κίνα, αλλά οι αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πολίτες τονίζοντας ότι το στέλεχος του κορωνοϊού που επικρατεί αυτή την περίοδο είναι ήπιο, αν και ιδιαίτερα μεταδοτικό.
Η επαρχία Τσονγκτσίνγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα που μετρά περισσότερους από 30 εκατ. κατοίκους, ήταν μία από τις πρώτες που επέτρεψε σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid να εξακολουθούν να εργάζονται.
«Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς και όσοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους κανονικά», διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωσή τους χθες, Κυριακή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα απαιτείται η επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ για την είσοδο στους δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τα σχολεία και τις δομές υγείας.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή στην υγειονομική στρατηγική της Κίνας, της πιο πολυπληθούς χώρας του κόσμου.
Βάσει της αυστηρής πολιτικής «μηδενικής Covid» που ίσχυε μέχρι πρότινος, οι κάτοικοι της χώρας υποβάλλονταν σχεδόν καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ, ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος υποχρεούνταν να μπουν σε καραντίνα σε ειδικά διαμορφωμένα κέντρα. Lockdown επιβαλλόταν σε ολόκληρες συνοικίες ή και πόλεις μόλις εντοπίζονταν μερικά κρούσματα.
Πλέον οι κινεζικές αρχές καλούν τους κατοίκους της χώρας να παραμένουν σε απομόνωση στο σπίτι τους, αν εμφανίζουν συμπτώματα Covid.
Στην επαρχία Ζεζιάνγκ, που συνορεύει με τη Σανγκάη, οι αρχές επεσήμαναν ότι όσοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα μπορούν «να εξακολουθήσουν να εργάζονται», με την προϋπόθεση να λαμβάνουν «μέτρα προστασίας».
Ανησυχία
Ειδικοί ανησυχούν ότι η Κίνα δεν είναι σωστά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα κρουσμάτων, καθώς η χώρα άνοιξε προτού να έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες.
Στο Πεκίνο, μια πόλη με 22 εκατ. κατοίκους που πλήττεται ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της επιδημίας, η Covid έχει εξαπλωθεί με ραγδαίους ρυθμούς τις τελευταίες ημέρες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα