Στην Ημέρα για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη Βιοποικιλότητα (Finance and Biodiversity Day) εκπροσώπησε την Ελλάδα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (COP15).

Η Διάσκεψη διεξήχθη από τις 7 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Μόντρεαλ του Καναδά, με στόχο τη διαμόρφωση στόχευσης για παγκόσμια δράση έως το 2030 για την ανάσχεση και αντιστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Βασικό μέρος της συζήτησης αποτέλεσε η ευθυγράμμιση των χρηματοοικονομικών ροών με θετικές για το περιβάλλον δράσεις.

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζουν την βιοποικιλότητα με τις μεταρρυθμίσεις

Κλιματική Αλλαγή

Στο πλαίσιο αυτό, στις 14 Δεκεμβρίου διεξήχθη η θεματική Ημέρα για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη Βιοποικιλότητα, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Σταϊκούρας, μέσω του βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, τόνισε, μεταξύ άλλων, την άμεση αλληλοσύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας και επεσήμανε τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και των Υπουργών Οικονομικών ειδικότερα, στην επίτευξη των σχετικών περιβαλλοντικών στόχων.

«Η ανακατεύθυνση των χρηματοοικονομικών ροών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση απώλειας βιοποικιλότητας και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας υπέρ της ενσωμάτωσης της διάστασης της βιοποικιλότητας στη λήψη οικονομικών αποφάσεων είναι καίριας σημασίας», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (COP15), επιβεβαιώθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόθεση αύξησης της χρηματοδότησης και κινητοποίησης επενδύσεων – σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα – υπέρ της βιοποικιλότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green