Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η κινεζική εταιρεία Xiaomi στους τομείς των smartphones και του διαδικτύου, ερχόμενη να προστεθεί στη μακρά λίστα κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που περικόπτουν θέσεις εργασίας καθώς η χώρα συνεχίζει να δίνει μάχη κατά των εστιών COVID-19.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε την Τρίτη ότι η πρακτική της «βελτιστοποίησης προσωπικού» και του «οργανωτικού εξορθολογισμού» θα «επηρεάσει λιγότερο από το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού», προσθέτοντας ότι οι θιγόμενοι έχουν αποζημιωθεί σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς.

Xiaomi: Πτώση 20% στα έσοδα λόγω των λοκντάουν για την Covid στην Κίνα

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Weibo, Xiaohongshu και Maimai, έχουν δεχτεί καταιγισμό δημοσιεύσεων σχετικά με τις περικοπές θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα. Τα κινεζικά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά τη Δευτέρα ότι η περικοπή θέσεων εργασίας θα επηρεάσει το 15% του μισθολογίου της Xiaomi, επικαλούμενες πηγές που δεν κατονομάζονται.

Πυρετός απολύσεων στον κλάδο τεχνολογίας

Πολλές μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της Tencent Holdings και της Alibaba Group, απολύουν εργαζομένους τους τελευταίους μήνες, καθώς η Κίνα βυθίστηκε σε μια παρατεταμένη μάχη με τις εστίες της COVID-19.

Η Χiaomi είχε 35.314 προσωπικό στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη South China Morning Post, με πάνω από 32.000 να εργάζονται στην ηπειρωτική Κίνα. Η απόφαση των απολύσεων θα μπορούσε επομένως να επηρεάσει χιλιάδες εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους μόλις εντάχθηκαν στην εταιρεία κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου γύρου προσλήψεων που ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Η Xiaomi τον Νοέμβριο ανέφερε πτώση 9,7% στα έσοδα του τρίτου τριμήνου, καθώς επλήγη από τα περιοριστικά μέτρα των κινεζικών αρχών για τον έλεγχο της COVID-19, αλλά και από την υποχώρηση της καταναλωτικής ζήτησης. Τα έσοδα από smartphones, τα οποία αποτελούν περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεών της, μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία