Η Microsoft βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα δικαστική διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ιδιώτες gamers κατέθεσαν μήνυση εναντίον της εταιρείας θέλοντας να σταματήσουν την εξαγορά της Activision Blizzard, δημιουργού του βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty».

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της μήνυσης που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft θα «καταπνίξει τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών».

Σημειώνεται ότι η μήνυση έρχεται περίπου δύο εβδομάδες μετά την παρέμβαση της αμερικανικής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission) η οποία κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης εξαγοράς στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το φάντασμα του Instagram στοιχειώνει το μέλλον της Microsoft

Παρέμβαση… ιδιωτών

Η μήνυση ιδιωτών που κατατέθηκε χθες έχει και αυτή σαν στόχο την έκδοση μίας δικαστικής απόφασης που θα μπλοκάρει την προσπάθεια της Microsoft να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision. Η μήνυση κατατέθηκε για λογαριασμό δέκα παικτών βιντεοπαιχνιδιών από την Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϋ.

Η προτεινόμενη εξαγορά θα δώσει στη Microsoft «υπερβολική ισχύ στην αγορά στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών», σύμφωνα με την καταγγελία, «με την ικανότητα να αποκλείει τους ανταγωνιστές, να περιορίζει την παραγωγή, να μειώνει τις επιλογές των καταναλωτών, να αυξάνει τις τιμές και να εμποδίζει περαιτέρω τον ανταγωνισμό».

Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της Microsoft υπερασπίστηκε την συμφωνία εξαγοράς τονίζοντας ότι «θα επεκτείνει τον ανταγωνισμό και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για παίκτες και δημιουργούς παιχνιδιών».

Μετά την παρέμβαση της FTC ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε «έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις θέσεις μας και καλωσορίζουμε την ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε στο δικαστήριο».

Στο μικροσκόπιο Κομισιόν η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft

Διερεύνηση και σε επίπεδο ΕΕ

Αντίστοιχες έρευνες σχετικά με την συμφωνία εξαγοράς της Activision από την Microsoft διεξάγονται και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, το ζήτημα που… ενοχλεί είναι ότι η εξαγορά της Activision Blizzard ενδεχομένως να αποκλείσει την πρόσβαση στα παιχνίδια της φίρμας (για PC και κονσόλες), ειδικά τους υψηλού προφίλ και εμπορικότητας τίτλους όπως το «Call of Duty».

Παράλληλα εκφράζονται ανησυχίες ότι η προτεινόμενη εξαγορά ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό και στην αγορά λειτουργικών συστημάτων. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί η Επιτροπή έχει πλέον 90 εργάσιμες ημέρες, έως τις 23 Μαρτίου 2023, για να λάβει απόφαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI