Μπορεί σε διαφορετικές συνθήκες μια καλύτερη του αναμενομένου ανάγνωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ να έχει πυροδοτήσει ράλι ανόδου στη Wall Street, όμως σήμερα έφερε βουτιά, καθώς έδωσε το μήνυμα ότι η Federal Reserve έχει ακόμη περιθώρια να συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της πολιτικής της, αφού η οικονομία αντέχει.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,11% στις 33.006 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,44% στις 3.822 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,18% στις 10.476 μονάδες.

Επιτόκια: Πιο σταδιακή αλλά συνολικά μεγαλύτερη αύξηση από ΕΚΤ και Fed

Ανησυχία για τις κινήσεις της Fed

Μετά από μία ισχυρή ανοδική αντίδραση την Τετάρτη, οι πωλητές επέστρεψαν σήμερα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η καλύτερη επίδοση της οικονομίας θα ενισχύσει τη Federal Reserve στο μέτωπο της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης. Άλλωστε, το ΑΕΠ των ΗΠΑ το γ’ τρίμηνο του 2022 αναθεωρήθηκε στο +3,2% από +2,9% προηγουμένως, παρά τους αυξανόμενους φόβους ύφεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με ρυθμό 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο.

«Τείνω προς τις short θέσεις στις αγορές μετοχών», δήλωσε ο David Tepper, ιδρυτής της Appaloosa Management. «Το upside/downside απλά δεν έχει νόημα για μένα όταν έχω τόσες πολλές… κεντρικές τράπεζες να μου λένε τι πρόκειται να κάνουν», ανέφερε.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η CarMax σημείωσε πτώση άνω του 5%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα. Οι μετοχές της Micron Technology υποχωρούν κατά 4% λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Άνω του 8% ήταν η πτώση της Tesla, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις 7.500 δολαρίων σε ορισμένα από τα οχήματά της, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για επιβράδυνση της ζήτησης των μοντέλων της.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας, την εβδομάδα που έληξε στις 17 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν κατά 2.000 σε 216.000. Ωστόσο, ο αριθμός ήταν μικρότερος από την εκτίμηση συναίνεσης του Dow Jones για 220.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street