Την ολοκλήρωση της πώλησης του 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών στον όμιλο Κοπελούζου ανακοίνωσε η Italgas.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιταλικός όμιλος διανομής φυσικού αερίου απέκτησε πρόσφατα το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών μετά από διαγωνισμό πώλησης του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως ανακοίνωσε η Italgas, με βάση τα όσα προβλέπει στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της για την περίοδο 2022 – 2028, «ολοκλήρωσε σήμερα συναλλαγή για την πώληση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Italgas Newco, της εταιρείας χαρτοφυλακίου του Ομίλου που ελέγχει την ΔΕΠΑ Υποδομών, που δραστηριοποιείται στη διανομή φυσικού αερίου διανομής στην Ελλάδα».

ΔΕΠΑ Υποδομών: H Italgas εξαγόρασε το 100% της εταιρείας

Το μερίδιο πέρασε στη Phaeton S.A., πρόκειται για εταιρεία χαρτοφυλακίου του ελληνικού ομίλου Κοπελούζος.

Η πώληση του μεριδίου πραγματοποιήθηκε σε αξία ιδίων κεφαλαίων περίπου 40 εκατ. ευρώ. Λαμβάνοντας υπόψη το καθαρό χρηματοοικονομικό χρέος της Italgas Newco, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αποτίμηση του μεριδίου 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών σύμφωνα με την τιμή που προσέφερε η Italgas για την αγορά του 100% κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης.

ΤΑΙΠΕΔ

Η ΔΕΠΑ Υποδομών A.E. συστάθηκε τον Απρίλιο του 2020 σε συνέχεια της μερικής διάσπασης του κλάδου υποδομών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ). Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα μέσω των Εταιρειών Δικτύων Διανομής, διασφαλίζοντας την παροχή αερίου σε όλη την επικράτεια.

Στη διαγωνιστική διαδικασία που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο από το ΤΑΙΠΕΔ, για την από κοινού πώληση με τον όμιλο ΕΛΠΕ του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., ανακηρύχθηκε ανάδοχος ο όμιλος Italgas SpA έναντι τιμήματος 733 εκατ. ευρώ. Στον διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ διέθεσε προς πώληση το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35%. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης