Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις συναλλαγές να έχουν μπει για τα καλά σε εορταστική διάθεση, ενώ επηρεάζονται και από την ημιαργία στο Λονδίνο.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,01% στις 7.469 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,01% στις 13.912 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,09% στις 6.511 μονάδες.

Κερδίζει η Nestle

Σε επίπεδο τίτλων, η Nestle κερδίζει 1%, παρά το γεγονός ότι ο οικονομικός διευθυντής του ελβετικού γίγαντα τροφίμων François-Xavier Roger προβλέπει ένα δύσκολο εξάμηνο πριν ο πληθωρισμός αρχίσει να υποχωρεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Τα δεδομένα

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα βοήθησαν τις ευρωπαϊκές αγορές να προσεγγίσουν το κλείσιμο του έτους με κάποια αισιοδοξία ότι η ύφεση που αναμένεται για την περιοχή το 2023 μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή όσο αρχικά φοβούνταν.

Ωστόσο, σήμερα αναμένονται τα στοιχεία για το ισπανικό ΑΕΠ τρίτου τριμήνου, τον γαλλικό ΔΤΚ Νοεμβρίου και την ιταλική καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, η προσοχή θα είναι στα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ, ιδίως τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες, τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται αργότερα την Παρασκευή, τα οποία θα παράσχουν περισσότερες ενδείξεις για την κατεύθυνση των τιμών καθώς πλησιάζει το 2023.

Εν τω μεταξύ, μια χειμερινή καταιγίδα πλήττει μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, από το Μέιν έως τον Κόλπο του Μεξικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων, αλλά και την αύξηση της ζήτησης ενέργειας για τη θέρμανση σπιτιών και γραφείων, προκαλώντας ανησυχίες για τις πληθωριστικές πιέσεις στη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης