Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, καθώς επηρεάστηκαν τόσο από την εικόνα της Wall Street όσο και από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 1981.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,95%, ενώ ο Topix έχασε 0,48%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,46%, καθώς οι επενδυτές έδειξαν τις ανησυχίες τους για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Covid στην Κίνα.

Ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,26% και ο Shenzhen Component έχασε επίσης 0,28%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε πτώση 0,81% και ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης υποχώρησε κατά 1,49%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Taiwan Semiconductor Manufacturing σημείωσε απώλειες 2,8%, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με προμηθευτές για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού εργοστασίου παραγωγής τσιπ στη Δρέσδη της Γερμανίας. Όπως ανέφεραν οι Financial Times, η εταιρεία φέρεται να στέλνει ανώτερα στελέχη στη Γερμανία για να συζητήσουν τα επίπεδα κυβερνητικής υποστήριξης και την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού.

Επιτόκια και πληθωρισμός στην Ιαπωνία

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας είχε αφήσει να εννοηθεί μια επερχόμενη αλλαγή πολιτικής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής του Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Ένα μέλος σημείωσε ότι ήταν “σημαντικό να συνεχίσουμε να εξετάζουμε πώς οι μελλοντικές στρατηγικές εξόδου θα επηρεάσουν την αγορά και κατά πόσο οι συμμετέχοντες στην αγορά θα είναι καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 3,7% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 1981, όταν αυξήθηκε κατά 4%. Η μέτρηση ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, και έρχεται μετά την σημείωση 3,6% τον περασμένο μήνα. Η μέτρηση παραμένει πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τον πληθωρισμό που είναι 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές