Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με την αγορά να προσπαθεί αφενός να κρατήσει τα επίπεδα και αφετέρου να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις που ευλόγως εκδηλώνονται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,07% στις 924,85 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Μετά από την ικανοποιητική αντίδραση των πρώτων ημερών της εβδομάδας, το ΧΑ από χτες έχει εισέλθει σε ζώνη άμυνας, προσπαθώντας να κρατήσει τα επίπεδα των 920 μονάδων ή να κλείσει το έτος πλησίον αυτών και σε κάθε περίπτωση πάνω από τη στήριξη των 900 μονάδων. Έτσι, προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις σε αρκετούς κλάδους του και να κρατήσει τα υψηλά άνω των οκτώ μηνών στα οποία βρίσκεται.

Εάν πράγματι δεν αλλάξει κάτι στην αγορά μέχρι τη λήξη του έτους, το 2022 θα κλείσει με θετικό πρόσημο όχι μόνο επειδή ο Γενικός Δείκτης κλείνει οριακά καλύτερα από τα επίπεδα που διαπραγματεύονταν στην αρχή της χρονιάς. Η μεγάλη “κληρονομιά” του έτους είναι ότι το ΧΑ κατάφερε σε μια ακόμα δύσκολη συγκυρία να διαφοροποιηθεί θετικά από τις άλλες ανεπτυγμένες αγορές του πλανήτη. Το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1990…

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, αρνητικά κινούνται οι Eurobank, Motor Oil, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Titan, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική, ενώ θετικά οι ΟΛΠ, Autohellas, Σαράντης, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Aegean, Quest και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών