Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) , το διοικητικό όργανο του αθλήματος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνεργάζεται με το blockchain Avalanche για να φέρει τους αγώνες του στο Web3 .

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η συνεργασία αυτή αναμένεται να δημιουργήσει «λειτουργική αποτελεσματικότητα για παίκτες και ομοσπονδίες και θα βελτιώσει την ακεραιότητα του παιχνιδιού».

Επίσης, τοποθετεί επίσης την Ava Labs, την κατασκευάστρια πίσω από το blockchain Avalanche, και το Core , ένα κρυπτογραφικό πορτοφόλι, ως προβεβλημένους χορηγούς σε φυσικά τουρνουά σκακιού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκακιού και της Ολυμπιάδας Σκακιού.

«Το σκάκι είναι ένα μοναδικό άθλημα και αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να ενοποιήσουμε την κοινότητά μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ παικτών, συλλόγων, ομοσπονδιών και της FIDE», δήλωσε ο Emil Sutovsky, Διευθύνων Σύμβουλος της FIDE.

Online σκάκι

H πρωτοβουλία της FIDE έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος του σκακιού έχει μπει ενεργά στα ψηφιακά μέσα. Η ομοσπονδία λέει ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν τακτικά online σκάκι και διαγωνίζονται σε πάνω από 25 εκατομμύρια εικονικούς αγώνες σκακιού κάθε μέρα.

Παρά τον μεγάλο ενθουσιασμό για το Web3 και τα μη ανταλλάξιμα tokens ( NFT ) που μειώνονται τους τελευταίους μήνες , ομοσπονδίες όπως η FIDE εξακολουθούν να βλέπουν δυνατότητες στον κλάδο να αναπτύξουν το άθλημά τους. Το διοικητικό όργανο του πινγκ πονγκ ξεκίνησε μια παρόμοια καμπάνια Web3 τον περασμένο Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που το σκάκι παίζει με τo blockchainΟ θρύλος του σκακιού Garry Kasparov κυκλοφόρησε την πρώτη του συλλογή με NFT νωρίτερα αυτόν τον μήνα και τα παιχνίδια σκακιού που παίζουν για να κερδίσουν, όπως το MetaChess, ήταν δημοφιλή για μεγάλο μέρος του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News