Προ ημερών ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, υπακούοντας στην ετυμηγορία των χρηστών του Twitter.

Πάνω από το 57% των ακολούθων του τάχθηκε υπέρ του «ναι», στην ερώτησηαν πρέπει να παραιτηθεί.

«Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά! Μετά από αυτό, θα διευθύνω απλώς τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών», έγραψε ο Μασκ στο Twitter την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Παραιτείται από CEO του Twitter ο Μασκ – Όλο το παρασκήνιο

Η εξαγορά του Twitter πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μασκ χαρακτηρίστηκε εξαρχής από χάος. Ο αυτο-διορισμός του ως διευθυνων σύμβουλος ήταν μια κίνηση που ήρθε μετά την απόλυση όλου του διοικητικού συμβουλίου. Στη συνέχεια προχώρησε στην απόλυση του μισού προσωπικού.

Έτσι, το ερώτημα σήμερα είναι: ποιος θα μπορούσε να αναλάβει τα ηνία μόλις ο Μασκ παραιτηθεί επίσημα;

Εδώ είναι μερικές από τις επιλογές που εικάζονται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το euronews.

Ντέιβιντ Σακς

Ο Νοτιοαφρικανός-αμερικανός επιχειρηματίας Ντέιβιντ Σακς βρίσκεται στη λίστα των πιο αξιόπιστων του Μασκ από τότε που πρωτοστάτησαν σε μία από τις πιο επιτυχημένες τεχνολογικές επιχειρήσεις της Silicon Valley: το PayPal.

Ο Σακς είναι πλέον συνιδρυτής και συνεργάτης της Craft Ventures, μιας εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που ειδικεύεται στις επενδύσεις σε τεχνολογικές επιχειρήσεις μονόκερους.

Στον ελεύθερο χρόνο του, είναι podcaster και πρόσφατα αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «Woke War III».

Τζάρεντ Κούσνερ

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ εθεάθη με τον Ίλον Μασκ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ λίγες ώρες πριν ο Μασκ δημοσιεύσει την αρχική δημοσκόπηση για την ιδιότητά του ως CEO.

Αν κοιτάξετε το εργασιακό ιστορικό του Κούσνερ, τα επαγγέλματα περιλαμβάνουν πολιτικό (η θητεία του ως σύμβουλος του μπαμπά Ντόναλντ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του), επενδυτή, επιχειρηματία, εκδότη, προγραμματιστή ακινήτων και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης.

Οι φήμες κυκλοφορούν για το Διαδίκτυο από τότε που δημοσιοποιήθηκε η εικόνα τους μαζί, οπότε αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες του Κούσνερ φαίνονται αρκετά καλές.

Τζέισον Καλακάνις

Ο Καλακάνις χαρακτηρίζεται ως κατά συρροή επιχειρηματίας, επενδυτής άγγελος, podcaster και συγγραφέας. Ξεκίνησε ως ρεπόρτερ τεχνολογίας στο Dotcom Bubble γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και φέρεται να έστειλε μήνυμα στον Ίλον Μασκ τον Απρίλιο λέγοντας ότι η θέση του CEO στο Twitter ήταν η δουλειά των ονείρων του.

Ωστόσο, την Κυριακή, μετά τη μετάδοση της δημοσκόπησης, έγραψε στο Twitter: «Ποιος θα ήθελε την πιο άθλια δουλειά στην τεχνολογία και τα μέσα ενημέρωσης;! Ποιος είναι αρκετά τρελός για να τρέχει το twitter;;!»

Σέριλ Σάντμπεργκ

Ένα άλλο μέλος της λέσχης των δισεκατομμυριούχων, η Σάντμπεργκ έχει τουλάχιστον κάποια σχετική εργασιακή εμπειρία. Μόλις αυτό το καλοκαίρι παραιτήθηκε από CEO της Meta μετά από 14 χρόνια στην επιχείρηση.

Της πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο μετασχηματισμός της στρατηγικής εσόδων του Facebook και η ενίσχυση των διαφημίσεών του, καθώς και η άνοδος της επιχείρησης στην ακμή του.

Τζο Ρόγκαν

Ο Τζο Ρόγκαν είναι ο πιο δημοφιλής podcaster στον κόσμο και πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου παραπληροφόρησης και προκάλεσε τον Neil Young να απομακρυνθεί από το Spotify.

Ο Ρόγκαν πήρε για πρώτη φορά συνέντευξη από τον Μασκ το 2018 και έκτοτε τον περιέγραψε ως «υπερέξυπνο».

Τα τρία σενάρια

Υπάρχουν όμως και τέσσερα σενάρια, σύμφωνα με το Quartz.

Πρώτο σενάριο: Ο Μασκ επιλέγει τον υποψήφιο εκτός της εταιρείας

Αν επιλέξει πρόσωπο εκτός εταιρείας, οι επιλογές είναι άπειρες. Ερώτημα παραμένει αν ο εκλεκτός θα δεχτεί να δουλέψει υπό τον Μασκ. Πιθανά ονόματα θα μπορούσαν να είναι η Sheryl Sandberg (πρώην Νο2 της Meta), ο Stewart Butterfield (συνιδρυτής των Flickr και Slack που αποχωρεί από το τιμόνι της δεύτερης τον Ιανουάριο), ο Hamish McKenzie (συνιδρυτής της Substack που είχε δημοσιεύσει βιβλίο για τον Musk και την Tesla το 2018), ο Larry Ellison (συνιδρυτής της Oracle που συμμετείχε με 1 δισ. δολάρια στην προσφορά του Musk για την εξαγορά του Twitter) και ο Alexis Ohanian (συνιδρυτής του Reddit και venture capitalist).

Άλλα ονόματα μάνατζερ που θα μπορούσαν να πέσουν στο τραπέζι είναι του Richard Branson (ιδρυτή της Virgin Group), John Legere (πρώην CEO της T-Mobile, ο οποίος έχει προσφερθεί για τη θέση), η Katherine Maher (πρώην επικεφαλής της Wikimedia), η Maryana Iskander (νυν επικεφαλής της Wikimedia), ο Mathias Dopfner (CEO της Axel Springer), ο Steve Huffman (συνιδρυτής και CEO της Reddit), o Eric Schmidt (πρώην CEO της Google), ο Eddy Cue (υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple), ο Sean Parker (συνιδρυτής του Napster και πρώην πρόεδρος του Facebook), ο Adam D’Angelo (CEO της Quora) ο Jay Adelson (συνιδρυτής της Digg), ο Tim Stokely (συνιδρυτής της OnlyFans), ο Marc Benioff (CEO της Salesforce) και ο entrepreneur Mark Cuban.

Πιθανό όνομα θα μπορούσε να είναι επίσης η Ελληνοαυστραλή Vanessa Pappas, που είναι COO του TikTok.

Δεύτερο σενάριο – Ο Μασκ επιλέγει έναν εκ των συμβούλων του

Ο δισεκατομμυριούχος θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον εκ των συμβούλων του. Πιθανό όνομα είναι ο ελληνικής καταγωγής επενδυτής της Silicon Valley, Jason Calacanis και ο David Sacks, που ήδη έχουν τον ρόλο του συμβούλου στο Twitter.

Στο τραπέζι θα μπορούσε επίσης να πέσει το όνομα του Billy Markus, δημιουργού του dogecoin. Αλλά και οι δημοσιογράφοι στους οποίους ο Musk έδωσε τα λεγόμενα Twitter Files, όπως οι Bari Weiss και Matt Taibbi. Ακόμη, ένα πιθανό όνομα είναι ο Sriram Krishnan, που έχει εργαστεί στις Snap, Facebook και Microsoft και ήδη είναι σύμβουλος στο Twitter.

Τρίτο σενάριο – Ο Μασκ επιλέγει κάποιον μέσα από το Twitter

Βέβαια, μία καλή ιδέα είναι ο ιδρυτής της Tesla να δώσει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου σε κάποιον που έχει εμπειρία στη διοίκηση του Twitter. Θα μπορούσε να είναι ο συνιδρυτής και πρώην CEO Jack Dorsey, o οποίος είναι και προσωπικός φίλος του Musk. Όμως είναι αμφίβολο ότι θα επέστρεφε για μία τρίτη θητεία ως CEO.

Ακόμη, σε αυτήν την περίπτωση, ακούγεται ο Bret Taylor, πρώην πρόεδρος του δ.σ. του Twitter και co-CEO της Salesforce. Αλλά και οι συνιδρυτές του Twitter Evan Williams και Biz Stone, η πρώην επικεφαλής πωλήσεων Sarah Personette και η πρώην διευθύντρια προσωπικού Leslie Berland.

Το απίθανο σενάριο

Σύμφωνα με το Quartz, στα πιο απίθανα ονόματα είναι διάφοροι μάνατζερ που έχουν εμπλοκή σε απάτες ή έχουν χάσει το επίπεδο τους. Αυτά τα ονόματα είναι οι Adam Neumann, Sam Bankman-Fried, Elizabeth Holmes, Travis Kalanick, Martin Shkreli και Anna Delvey.

Και πολιτικοί που έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως οι Peter Meijer, Justin Amash, Beto O’Rourke, Dr. Oz, Blake Masters, Jared Kushner, Ivanka Trump και Herschel Walker. Βέβαια, υπάρχει και ο Snoop Dogg, που προσφέρθηκε να αναλάβει τη θέση, παίρνοντας 81% θετικές απαντήσεις στο Twitter. Κάποιοι πρότειναν ακόμα και τον πρίγκιπα Harry με την Meghan Markle ή την πρώην ηθοποιό και ιδρύτρια της Goop, Gwyneth Paltrow.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία